Η πιθανή νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας Μελόνι επιλέγει το δρόμο προς το χάος

Η πιθανή νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας Giorgia Meloni λέει ότι θα είναι σταθερή ατλαντίστρια και υποστηρικτής της Ουκρανίας. Η Giorgia Meloni πρόκειται να οδηγήσει την Ιταλία σε βαθύτερη κρίση.

Lyuba Lylko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Αδελφοί της Ιταλίας να σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας

Στις 25 Σεπτεμβρίου οι Ιταλοί θα εκλέξουν το νέο κοινοβούλιο. Το δεξιό κόμμα απολαμβάνει αυτή τη στιγμή την υψηλότερη επίδοση.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε το Demopolis, αν οι εκλογές γίνονταν σήμερα:

- οι αδελφοί της Ιταλίας θα κέρδιζαν με 24,3 τοις εκατό των ψήφων.
- το αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα - 22,8 τοις εκατό.
- η Λίγκα - 15,2 τοις εκατό.
- ο το Κίνημα των Πέντε Αστέρων - 10,6 τοις εκατό.
- το Κόμμα Forza Italia (Εμπρός Ιταλία) έχει την υποστήριξη του 6,8 τοις εκατό του πληθυσμού.

Το χάσμα μεταξύ των δύο βασικών συνασπισμών (των φιλελεύθερων με επικεφαλής το Δημοκρατικό Κόμμα και των συντηρητικών με επικεφαλής τους Αδελφούς της Ιταλίας) είναι σήμερα περίπου 15 μονάδες και πρόκειται να αυξηθεί.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο δεξιός κυβερνητικός συνασπισμός Italia Domani ωριμάζει: Αδερφοί, Λίγκα και Forza Italia. Νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας θα εκλεγεί η αρχηγός των Αδελφών, Τζόρτζια Μελόνι.

Η Μελόνι εξέφρασε την υποστήριξή της για την Ουκρανία και την Διατλαντική αδελφότητα

Η Giorgia Meloni διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνησή της θα είναι μια σταθερή ατλαντιστική κυβέρνηση που θα στηρίξει την Ουκρανία στον αγώνα της ενάντια στη Ρωσία.

Το έχει τονίσει πολλές φορές σε πρόσφατες συνεντεύξεις της. Ο εταίρος του συνασπισμού της Μελόνι, ο ηγέτης της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, είναι ύποπτος ότι «σκότωσε» την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι «κατόπιν εντολής του Βλαντιμίρ Πούτιν» (Η Λέγκα αποχώρησε από τον συνασπισμό με το Δημοκρατικό Κόμμα στην προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία προκάλεσε την κατάρρευσή της και πρόωρες εκλογές).

Προηγουμένως ευρωσκεπτικιστής, η Μελόνι δεν έχει τα κότσια να παραμείνει και μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί. Στην παρούσα κατάσταση με την ΕΕ, δεν θα μπορούσε ούτε να συντονίσει το πρόγραμμα του συνασπισμού ούτε να προκριθεί καθόλου στις εκλογές.

Ως εκ τούτου, η Giorgia Meloni αρνείται ευθαρσώς τις υποψίες για ρωσική βοήθεια και σιωπά για την αντίθεσή της στη μετανάστευση και αυτό που αποκάλεσε το λόμπι LGΒΤ.

«Αν κάποιοι (ο Σαλβίνι) πιστεύουν ότι κάτω από τη σημαία μας (του δεξιού συνασπισμού) μπορούν να συμπεριφέρονται με τρόπο που επιτρέπει στην αριστερά να μας απεικονίζει ως εκείνους που νιώθουν νοσταλγία για την οπερέτα την εποχή που χτίζουμε ένα μεγάλο συντηρητικό κόμμα, τότε θα πρέπει να ξέρουν ότι έχουν χτυπήσει τις πόρτες του λάθος σπιτιού, προδίδουν τον σκοπό μας», είπε η Μελόνι.

Σε ό,τι αφορά την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία, η αρχηγός των Αδελφών πιστεύει ότι η Ιταλία δεν πρέπει να είναι «ο αδύναμος κρίκος της Δύσης». Αντίθετα, θα πρέπει να επιδείξει τον εαυτό της ως «περήφανο και πιστό έθνος που απογειώνει το στερεότυπο του έθνους των μακαρονιών και του μαντολίνου, που είναι τόσο αγαπητό στους κακοπροαίρετους».

Όπως μπορούμε να δούμε, η Μελόνι δίνει σαφή έμφαση στην εικόνα και όχι στο εθνικό συμφέρον.

Ειλικρινά μιλώντας, το σωστό ιταλικό εκλογικό σώμα δεν υποστηρίζει ιδέες αλληλεγγύης στον Ατλαντικό. Όσοι ψηφίζουν τους Αδελφούς της Ιταλίας είναι πολύ πιο σθεναρά αντίθετοι στις αντιρωσικές κυρώσεις από εκείνους που υποστηρίζουν τη Λέγκα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Άσπεν.

Το εμπάργκο φυσικού αερίου είναι αυτοκτονικό για την Ιταλία

Μιλώντας για το εμπάργκο φυσικού αερίου, η Μελόνι σημείωσε τον Απρίλιο πως «θα ήταν αυτοκτονικό για εμάς, το οικονομικό κόστος είναι πολύ υψηλό».

Πράγματι, σύμφωνα με το Confcommercio, το ΑΕΠ της Ιταλίας αναμένεται να μειωθεί κατά 0,6% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον Ιούνιο. Σύμφωνα με το Instat, ο πληθωρισμός ανήλθε στο 8% τον Ιούλιο. Οι τιμές του καλαθιού καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 9,1%. Οι Ιταλοί δεν έχουν δει τέτοια αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 1984. Λόγω της αύξησης του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων, πολλές επιχειρήσεις χρεοκοπούν, η γαλακτοβιομηχανία βρίσκεται στα πρόθυρα σοβαρής κρίσης καθώς οι εταιρείες πρέπει να πληρώσουν τεράστιους λογαριασμούς για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από ψυκτικές εγκαταστάσεις.

Ο Antonio Patuelli, Πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Τραπεζών (ABI) σημείωσε πως το 75% των αποταμιεύσεων των νοικοκυριών επενδύεται στο εξωτερικό και μόνο το 25% παραμένει στην Ιταλία.

Έτσι, η αρχική θέση της Italia Domani είναι η εξής: Η Meloni υποστηρίζει σταθερά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά προσφέρεται να μην πάει πολύ μακριά.

Οι ΗΠΑ δεν θα αφήσουν ούτε την ΕΕ ούτε την Ιταλία να αλλάξουν

Ο Ιβάν Μαρίνο, διδάκτωρ νομικής, επικεφαλής του Osservatorio Ρωσίας, είπε στην Pravda.Ru ότι οι ηγέτες του δεξιού συνασπισμού είχαν μεγάλες ιδιωτικές φιλοδοξίες, αλλά πολλοί Ιταλοί θα έχουν κατά νου τους κινδύνους για ένα νεοφασιστικό κόμμα αν έρθει στην εξουσία.

Ο ειδικός σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση να διαδραματίσει ανεξάρτητο ρόλο. Για να σταματήσει η ΕΕ να αναπτύξει εξωτερική αμυντική πολιτική, η Ουάσιγκτον ασκεί πίεση στα κράτη μέλη.

"Μπορεί κανείς να το δει στην Ιταλία από πολιτική άποψη. Δυστυχώς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική κατάσταση για αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία και αυτό το θέμα δεν εμφανίζεται στις προεκλογικές εκστρατείες των κομμάτων", είπε ο Ιβάν Μαρίνο.

Το κύριο πρόβλημα - η επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ανατολή και την Ασία - δεν συζητείται καθόλου.

«Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να τρέφει κανείς αυταπάτες, η δεξιά δεν θα αλλάξει την εξωτερική της πολιτική», είπε ο Ιβάν Μαρίνο.

Η Ιταλία θα υποβαθμιστεί και θα χάσει

Σύμφωνα με τον δικηγόρο και πολιτικό επιστήμονα Πάολο Ραφόνε, η Ιταλία κινδυνεύει να μείνει μόνη στα ερείπια του παλιού κόσμου. Τα πρώην συμφέροντά της στα Βαλκάνια και στο Λίβανο έχουν γίνει «μαύρες τρύπες». Η οικονομική βαθμολογία της Ουκρανίας υποβαθμίστηκε σε CCC (προεπιλεγμένο επίπεδο) και πολλοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πιστεύουν πως το Κίεβο δεν πρόκειται να είναι ο νικητής στην τρέχουσα σύγκρουση.

Ο πολιτικός επιστήμονας προβλέπει κρίση στις ΗΠΑ και κατάρρευση της Ευρώπης. Από την ιταλική σκοπιά, η πεποίθηση ότι μπορείτε να βασιστείτε σε λύσεις που προσφέρουν η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι αμελητέα, σημείωσε.

Θα θέλαμε να προσθέσουμε εδώ πως η σταθερή ευρωατλαντική ένωση δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Εάν οι πυρηνικές βάσεις του ΝΑΤΟ στις ιταλικές πόλεις Ghedi, Sigonella και Aviano καταστραφούν, τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο θα νοιάζονταν λιγότερο γι' αυτό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail