Οι Τούρκοι με έναν ειρωνικό και μη διπλωματικό τρόπο προκαλούν και πάλι

Οι Τούρκοι και πάλι, με την έξοδο του γεωτρητικού σκάφους, με έναν ειρωνικό και μη διπλωματικό τρόπο στοχεύουν το Καστελλοριζο, διότι το Καστελλοριζο αποτελεί το μεγάλο εμπόδιο στην στρατηγική της Τουρκίας για την υποστήριξη του αφηγήματος της «γαλάζιας πατρίδας». Ονειρεύονται και πάλι να κολυμπήσουν μέχρι το Καστελλοριζο, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η «φουρτούνα» στη θάλασσα, η «καταιγίδα» στον αέρα και η «αντάρα» στην ξηρά θα τους υποδειχθούν πριν ξεκινήσουν οι απαιδευτοι κολυμβητές τους.

Κωνσταντίνος Ζιαζιάς
Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού

Το Καστελλοριζο και το σύμπλεγμα των μικρονησων του, είναι στο επίκεντρο των απειλών και των προκλήσεων των Τούρκων σε βάρος της Χώρας μας και του «επιχειρησιακού ενδιαφέροντος» της Τουρκίας, διότι ενώνει δυνητικά τις ΑΟΖ Ελλάδος - Κύπρου και αποτρέπει την δυνατότητα καθορισμού από κοινού ΑΟΖ μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου.

Η Τουρκία αμφισβητεί, στρατιωτικά, πολιτικά και γεωγραφικά, το Διεθνές Δίκαιο και ισχυρίζεται ότι το Καστελοριζο και όλα τα νησιά δεν έχουν ΑΟΖ. Μέσα από τη συρραφή αρχών και κανόνων του Διεθνούς Δικαίου της Θαλασσης, που δεν έχει κυρώσει η ίδια, επικαλείται την αρχή της «ευθύδικιας» για τον καθορισμό της ΑΟΖ, χωρίς ποτέ να αναφέρει την ρητή πρόβλεψη του άρθρου 56, του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο αναφέρει ότι τα νησιά με οικονομική ζωη έχουν την δίκη τους ΑΟΖ.

Εδώ επίσης θα πρεπει να υπενθυμίσουμε στους ηθελημένα ανιστόρητους γείτονες ότι το Καστελοριζο δεν είναι μακριά από την Ελλάδα, αλλά είναι η ίδια η Ελλάδα.

Ακόμη θα ήθελα να υπενθυμίσουμε σε «Τούρκους επισήμους» ότι τα Δωδεκανησα δεν εδόθησαν προσωρινά από τους Τούρκους στους Ιταλούς, αλλά το 1911 οι Ιταλοί κήρυξαν τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία στη Λιβυη και για αντιπερισπασμό οι ιταλικές δυνάμεις κατέλαβαν με πολεμικη επιχείρηση τα Δωδεκανησα.

Με τη Συνθήκη των Παρισίων, εδόθησαν από τους συμμάχους στην Ελλάδα τα Δωδεκάνησα, όχι μόνο γιατί επι χιλιάδες χρόνια, τα νησιά μας κατοικούνταν από Έλληνες και ήταν Ελληνικά, αλλά και για μείζον άλλο θέμα, διοτι η Ελλάδα κατέβαλε βαρύτατο φόρο αίματος στον πόλεμο εναντίον του φασισμού και του ναζισμου στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ η Τουρκία την ίδια κρίσιμη εποχή για την ανθρωπότητα, κώφευε και έκανε μπίζνες με την ναζιστικη Γερμανία, όπως κάνει σήμερα με την Ουκρανία και την Ρωσία, με την ανοχή βέβαια του Δυτικού κόσμου.

Εάν οι Τούρκοι επιθυμούν να ξανάθεσουμε θέμα «μεταπολεμικής τάξης», τότε είμαστε εδώ και σίγουρα θα βγουν χαμένοι ως «Επιτήδειοι Ουδέτεροι».

Επ’ ευκαιρίας να υπενθυμίσουμε και στους εδώ έχοντες ευθύνη για την ασφάλεια της Χώρας, ότι το Καστελλοριζο έχει κορυφαία γεωπολιτική αξία για την Χώρα μας και ευρύτερα για την διαμόρφωση και διεκδίκηση των δικαίων του Ελληνισμού, καθώς και για τον καθορισμό της Ελληνικής ΑΟΖ και τη δημιουργία περιβάλλοντος ασφαλείας για την έρευνα και εξόρυξη ορυκτού πλούτου στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΣΠΑΡΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΡΙΔΕΣ  ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ...ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΡΑΓΔΑΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΝΤΙΡΡΗΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ, ΟΜΟΝΟΙΑ,ΟΜΟΨΥΧΙΑ, ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail