Στη Γερμανία βρήκαν τρόπο να ζεστάνουν το σπίτι με χαρτί υγείας

CC BY-SA 3.0 / Tuxyso /
Freepen.gr - Σπιτικοί καυστήρες χαρτιού υγείας και γεννήτρια σε περίπτωση διακοπής ρεύματος - έτσι προετοιμάζεται για τον χειμώνα ο 50χρονος Ντιρκ, κάτοικος της μικρής γερμανικής πόλης Neuenhagen κοντά στο Βερολίνο. Σχετικά με το πώς σκοπεύει να εξοικονομήσει την κλασική θέρμανση ενόψει της αύξησης των τιμών των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και του τι περιμένει σε λίγους μήνες, δήλωσε στο RIA Novosti:

«Ζω σε ένα πολύ παλιό σπίτι, που χτίστηκε το 1931. Διατηρεί τη θερμότητα ελάχιστα, οπότε τον περασμένο χειμώνα άρχισα να προσπαθώ να το θερμάνω επιπλέον με έναν σπιτικό καυστήρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έβαλε ολόκληρο ρολό χαρτί υγείας σε ένα άδειο κουτάκι, το ράντισε με αιθυλική αλκοόλη και έβαλε φωτιά.

"Ως αποτέλεσμα, είχα ένα είδος μικρής σπιτικής σόμπας που ζέσταινε το δωμάτιό μου αρκετά γρήγορα. Και ακόμα και όταν το έσβησα, παρέμεινε ζεστό για κάποιο χρονικό διάστημα", είπε ο άνδρας.

Διευκρίνισε ότι για να εξοικονομήσει χρήματα, σκοπεύει να κλείσει τη θέρμανση σε όλα τα δωμάτια, εκτός από ένα, όπου θα περνά τον περισσότερο χρόνο του, αλλά σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει κλασική θέρμανση ακόμα και σε αυτή ελάχιστα. Παράλληλα, ο άνδρας σκοπεύει να φέρει τη θερμοκρασία σε ένα άνετο επίπεδο με τη βοήθεια των καυστήρων του.

Παραδέχεται ότι η μέθοδος δεν είναι η πιο ασφαλής: «Ναι, πρόκειται, στην πραγματικότητα, για ανοιχτή φλόγα σε εσωτερικούς χώρους, αλλά είναι μια καλή εναλλακτική στην κλασική θέρμανση», δηλώνει ο Γερμανός. 

Για τον επερχόμενο χειμώνα, αγόρασε 120 λίτρα αλκοόλ για 300 ευρώ, υπολογίζοντας ότι αυτό θα ήταν αρκετό για μόλις 3 χειμερινούς μήνες. Ετοίμασε επίσης μεγάλο αριθμό άδειων κουτιών. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, μια τέτοια συσκευή μπορεί να καεί για μια ώρα και είναι σε θέση να αυξήσει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο κατά 2 βαθμούς. Για να σβήσει τις φλόγες χρησιμοποιεί σουβέρ – βάση για κούπες μπύρας. 

Ο Ντιρκ δεν αποκλείει ότι με φόντο την ενεργειακή κατάρρευση τον επόμενο χειμώνα ενδέχεται να υπάρξουν διακοπές ρεύματος, οπότε αποφάσισε να προστατευτεί και να κατασκευάσει μια ηλεκτρική γεννήτρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail