«Το Κίεβο χρησιμοποιεί τον σταθμό του Zaporozhye για να διαπράξει πυρηνικό εκβιασμό»

Freepen.gr -
Οι προετοιμασίες του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει μια υψηλού προφίλ πρόκληση στον πυρηνικό σταθμό του Zaporozhye κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στην Ουκρανία είναι πυρηνικός εκβιασμός, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής Solovyov Live την Πέμπτη.

"Αυτό δεν είναι απλώς μια πρόκληση, αυτό είναι αυτό που καταδικάσαμε ως πυρηνικό εκβιασμό. Και τι άλλο είναι παρά μια μακροχρόνια πρόκληση γύρω από μια πυρηνική εγκατάσταση, μια άμεση απειλή για την πυρηνική ενέργεια. Αυτό είναι σίγουρα μια πράξη πυρηνικού εκβιασμού", τόνισε η διπλωμάτης.

Η Ζαχάροβα σημείωσε πως με αυτόν τον τρόπο οι ουκρανικές αρχές δεν εκβιάζουν απλώς μια χώρα ή μια συγκεκριμένη πολιτική οντότητα, αλλά ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. «Μιλάμε για πυρηνική ενέργεια, ολόκληρη η ευρωπαϊκή ήπειρος κρατείται όμηρος γιατί όλα αυτά βρίσκονται στην καρδιά της Ευρώπης», πρόσθεσε.

"Σήμερα, η επιστήμη μας έχει ήδη δείξει ότι οι συνέπειες των ανθρωπογενών καταστροφών και οι διάφορες τραγωδίες σε πυρηνικές εγκαταστάσεις δεν έχουν όρια, έχουν μόνο χρονικά όρια. Μόνο ο χρόνος μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση αυτών των συνεπειών", κατέληξε ο διπλωμάτης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail