Η Ρωσία μπορεί να μεταφέρει το αργό της στον κόσμο μέσω ενός σκοτεινού λιμανιού της Αιγύπτου

Freepen.gr - Ακριβώς στην ώρα της ποδοσφαιρικής σεζόν, φαίνεται ότι η Ρωσία βάζει το δικό της «γκολ» με τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρει πετρέλαιο στον υπόλοιπο κόσμο, παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης της χώρας στο Ουκρανία.

Η Ρωσία βρήκε το κενό στον τερματικό σταθμό πετρελαίου El Hamra της Αιγύπτου, όπου η χώρα είχε παραδώσει περίπου 700.000 βαρέλια πετρελαίου στις 24 Ιουλίου. Στη συνέχεια, ένα σκάφος πέρασε και παρέλαβε από το λιμάνι, το οποίο μπορεί να περιελάμβανε μερικά ή όλα τα βαρέλια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο τελικός προορισμός για τα βαρέλια είναι «δύσκολο να εντοπιστεί» μόλις φύγουν από το λιμάνι της Αιγύπτου, αναφέρει το δημοσίευμα. Η Western Desert Operating Petroleum Co. της Αιγύπτου διαχειρίζεται το λιμάνι, το οποίο διαθέτει 6 δεξαμενές αποθήκευσης.

Μόλις το πρώτο δεξαμενόπλοιο έφυγε, έφτασε ένα δεύτερο, ανέφερε το άρθρο. Όταν το δεύτερο δεξαμενόπλοιο έφυγε στις 28 Ιουλίου, οι δεξαμενές φορτίου του ήταν «σχεδόν γεμάτες» και είναι αγκυροβολημένο στον τερματικό σταθμό πετρελαίου Ras Shukheir στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας της Αιγύπτου.

Το λιμάνι αρχικά κατασκευάστηκε για να χειρίζεται αργό πετρέλαιο που παράγεται στη δυτική έρημο της Αιγύπτου, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Αυτό δημιουργεί πιθανές δυνατότητες ανάμειξης ρωσικού πετρελαίου με τοπικούς όγκους και μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την παρακολούθηση.

Τα δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν ρωσικό αργό πετρέλαιο έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθόν μεταφορές από πλοίο σε πλοίο  στην ισπανική βορειοαφρικανική πόλη Θέουτα και, πιο πρόσφατα, στα μέσα του Ατλαντικού, έγραψε το Bloomberg. Σηματοδοτεί ένα περίεργο σημείο για να συμβούν τέτοιες μεταγγίσεις - που συνήθως γίνονται κοντά στην ακτή.

Αλλά όσες περισσότερες φορές το καύσιμο αναμειγνύεται, μεταφέρεται ή αλλάζει χέρια, τόσο πιο δύσκολο είναι να εντοπιστεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail