Η Πελόζι ως περιουσιακό στοιχείο που διοικείται από το Πεκίνο κι επέτρεψε τη ναυτική πολιορκία της Ταϊβάν από την Κίνα

Ένα από τα ερωτήματα που σχετίζονται με την πολύωρη πτήση της Nancy Pelosi από την αεροπορική βάση Anderson στο αεροδρόμιο Taoyuan της Ταϊπέι είναι γιατί η Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLARF) δεν απέστειλε το Sukhoi-30 ή την κορυφαία σειρά J. μαχητικά αεροσκάφη να αναχαιτίσουν την πτήση της USA SPAR19 με ένα Boeing C-40C για αναγκαστική προσγείωση στο νησί Χαϊνάν, παρόμοια με τη σύλληψη ενός αεροπλάνου επιτήρησης USN Aries την Πρωταπριλιά του 2001; Ή ακόμα πιο εύκολα, να εκτοξεύσει έναν αντιαεροπορικό πύραυλο DF από ένα μερικώς βυθισμένο υποβρύχιο PLA Navy; Στην τελευταία περίπτωση μιας καθαρής δολοφονίας, οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις που έσπευσαν στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας θα ήταν αβοήθητες να αποδείξουν ότι μικροσκοπικά κομμάτια συντριμμιών, αν υπήρχαν καθόλου, οφείλονταν σε κατάρριψη.

Yoichi Shimatsu - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Να είστε πολύ σίγουροι ότι η αεροπορική διαδρομή ζιγκ-ζαγκ που ακολούθησε το SPAR-19 δεν ξεγέλασε την κινεζική παρακολούθηση ραντάρ και τις ραδιοφωνικές υποκλοπές, καθώς κάθε λεπτομέρεια του στρατηγήματος υπεκφυγής είχε μεταφερθεί στην υπηρεσία πληροφοριών του PLA από τον Λευκό Οίκο μέσω της ορδής φιλελεύθερων ακαδημαϊκών που ονομάζονται φαντασιόπληκτοι από προξενείο των ΗΠΑ στην Κίνα. Το δρομολόγιό της παρασχέθηκε με ασφάλεια στο κέντρο του Πεκίνου για να αποφευχθεί μια τρομερή ατυχία, για παράδειγμα, ένα μοναχικό τζετ PLAF σε περιπολία από ένα μη παράκτιο αεροδρόμιο, για παράδειγμα, κοντά στο βόρειο Βιετνάμ στην επαρχία Κουνμίνγκ, βλέποντας έναν παχύ εύκολο στόχο για ένα πύραυλο αέρος - αέρος. Το Πεκίνο σίγουρα διαβεβαίωσε τη CIA για την ασφάλεια της Πελόζι πριν την αναχώρησή της από τη βάση Άντερσον.

Ο λόγος που η Πρόεδρος της Βουλής δεν λήφθηκε όμηρος ή χτυπήθηκε ανελέητα είναι επειδή η Nancy Patricia Pelosi (το γένος D'Alesandro) είναι μια βαθιά κάλυψη του πολιτικού περιουσιακού στοιχείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC), μαζί με τους συναδέλφους της, τον κουίσλινγκ Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, το γιο του Χάντερ Μπάιντεν, μαζί με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν και την αποτυχημένη προεδρική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον που αγνοείται. Η ομάδα των Δημοκρατικών συμμετείχε συλλογικά και ατομικά στη λήψη δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδότηση εκστρατείας προερχόμενη από το CPC που διοχετεύθηκε μέσω του τμήματος των Δημοκρατικών στην περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, μια ροή παράνομων συνεισφορών που έφτασε στο ζενίθ κατά τη διάρκεια της προεδρικής υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του 2019 εναντίον του άτυχου Ντόναλντ Τραμπ.

Σε αντάλλαγμα για το τεράστιο πολεμικό στήθος από το Πεκίνο, η ηγεσία των Δημοκρατικών συμφώνησε να δημιουργήσει μια ειδική «επιτροπή Κίνας» εντός της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος για να καθοδηγήσει και να κατευθύνει την αμερικανική πολιτική για την Κίνα και τη γύρω παράκτια περιοχή, ειδικά όσον αφορά την επικείμενη παράδοση της Ταϊβάν. Αυτή ήταν η βρώμικη συμφωνία που υπέγραψε και σφράγισε η Nancy Pelosi, η ανώτερη πολιτικός στους Δημοκρατικούς της SF Bay Area, και ο Jake Sullivan, ο οποίος ήταν ο διευθυντής της εκστρατείας της Hillary. Το ότι αυτοί οι ύπουλοι είναι υποψήφιοι της Μαντζουρίας είναι χωρίς καμία αμφιβολία, κάτι που εγείρει δύσκολα ερωτήματα για τον πραγματικό υποκείμενο σκοπό της απαίσιας αποστολής της προδοτικής Πελόζι να προδώσει μια αφελή Ταϊβάν.



Κάντε κλικ για να δείτε την εικόνα σε πλήρες μέγεθος


Κάντε κλικ για να δείτε την εικόνα σε πλήρες μέγεθος

Για λόγους επαλήθευσης, θα πρέπει να σημειώσω εδώ ότι ως ξένος καθηγητής δημοσιογραφίας που βοήθησε στη δημιουργία των πρώτων σχολών δημοσιογραφίας στην κινεζική ιστορία στο Χονγκ Κονγκ και το Πεκίνο, οι πηγές μου για τη μυστική σχέση Δημοκρατών-ΚΚΚ είναι άψογες. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας των ΗΠΑ το 2016, ήμουν ο μοναδικός γνώστης των μέσων ενημέρωσης στην Κίνα (μάλιστα μεταξύ Χαβάης και Μέσης Ανατολής) που υποστήριζα επανειλημμένα σε συνεντεύξεις καλεσμένων στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κέρδιζε τις Μεσοδυτικές πολιτείες για να νικήσει τη Χίλαρι Κλίντον. Το γεγονός πως η πρόβλεψή μου αποδείχτηκε 100 τοις εκατό σωστή εξέπληξε την κινεζική ηγεσία, η οποία είχε βάλει όλα τα στοιχήματά της στην νίκη της κυρίας Κλίντον και του Δημοκρατικού Κόμματός της στο Λευκό Οίκο.

Γιατί τώρα;

Από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία, η κινεζική ηγεσία και η βαθμίδα του κόμματος παρακολουθούν με δέος την τολμηρή πρόκληση του Κρεμλίνου στη μακροχρόνια θέση της Αμερικής ως μοναδικής παγκόσμιας υπερδύναμης. Η αποφασιστικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν να καταφέρει ένα θανατηφόρο πλήγμα σε αυτήν την αλαζονική δυτική συμμαχία που ονομάζεται ΝΑΤΟ ήταν εκπληκτική για τους Κινέζους, οι οποίοι θυμούνται ξεκάθαρα την εισβολή Κλίντον-Μπλερ στη Γιουγκοσλαβία, η οποία περιελάμβανε τον κυνικό βομβαρδισμό της κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι το βράδυ της 7ης Μαΐου. 1999. Εκείνη η στιγμή εθνικής ταπείνωσης και θλίψης για τους Κινέζους, τους Σέρβους και τους Ρώσους έληξε την περασμένη 24η Φεβρουαρίου, καθώς ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη εξαφάνισαν την ουκρανική αεροπορία στο έδαφος σε πείσμα της έκπληκτης δυτικής συμμαχίας. Η αλαζονεία προηγείται της πτώσης και η δυστυχία ακολουθεί.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις συνέτριψαν το καθεστώς μαριονέτα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, που υπογραμμίστηκε από τη δειλία των Αμερικανών και των Δυτικοευρωπαίων, έδωσαν σήμα στο Πεκίνο ότι είχε έρθει επιτέλους η ιστορική στιγμή να αμφισβητήσει με τόλμη την αμερικανική δύναμη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας για να επανενώσει την επαρχία της Ταϊβάν με την Ηπειρωτική χώρα. Η δολοφονία του πολεμοχαρή Ιάπωνα «ήρωα» Σίνζο Άμπε χρησίμευσε ως άλλη μια πράξη υποκίνησης για την επικείμενη αντιπαράθεση για την de facto «ανεξαρτησία» της Ταϊβάν ή, ακριβέστερα, την 51η πολιτεία των ΗΠΑ.

Οι γεωστρατηγοί του Πεκίνου, ωστόσο, μπερδεύτηκαν από την έλλειψη διπλωματικού προσχήματος για ανοιχτές εχθροπραξίες κατά της «αντάρτικης» κυβέρνησης της προέδρου της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν και πιθανές ναυτικές συγκρούσεις με τον Έβδομο Στόλο των ΗΠΑ. Το κυβερνών Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα (DPP) ήταν ιδιαίτερα αντιπαθητικό για την κομφουκιανή νοοτροπία, η οποία απαιτεί ειλικρίνεια σχετικά με τα κίνητρα, λόγω της ανάπτυξης από τη CIA του κινήματος νεολαίας Sunflower, η οποίο είναι εγγεγραμμένη ως ΜΚΟ (μη κυβερνητική οργάνωση) ως ομάδα πολιτών, που υποτίθεται ότι είναι ακομμάτιστη και μη πολιτική, σύμφωνα με το νόμο της Ταϊβάν. Το τσούτζπα των πρωτοεμφανιζόμενων δημοκρατών που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος, με την υποστήριξη των φιλοϊσραηλινών Αμερικανοεβραϊκών ομάδων σκέψης, συμπεριλαμβανομένου του σιωνιστικού προσανατολισμού Ιδρύματος Hudson, κατέστρεψε ακόμη και την ηγεσία του άλλοτε κυβερνώντος Kuomintang (Εθνικιστικό Κόμμα) που πλησιάζει ολοένα και περισσότερο το ΚΚΚ, μια «ελευθεριακή» σχέση συμμαχίας και βίαιου ανταγωνισμού που χρονολογείται από τη δεκαετία του 1920. Η Πελόζι ήταν πράγματι τυχερή που κάποιος εξαγριωμένος ακτιβιστής του KMT δεν της χάρισε το Lee Harvey Oswald. Πρόσεχε την πλάτη σου, Νάνσυ, στο εξωτερικό και στους γεμάτους μεθυσμένους δρόμους του τουριστικού Sausalito.

Η προθυμία της Τσάι της Ταϊβάν να φιλοξενήσει τους ριζοσπάστες αντιφρονούντες του Χονγκ Κονγκ ήταν ίσως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους ανανεωμένους παλιούς του CCP-KMT, οι οποίοι συνειδητοποίησαν ότι ήρθε η ώρα να βάλουν το πόδι στους φιλελεύθερους αμερικανολάτρες πανκ της Ταϊβανέζικης νεωτεριστικής καταγωγής. Εν τω μεταξύ, οι πολιτικοί στρατηγοί στο Πεκίνο έστριβαν τους αντίχειρές τους, ίδρωναν για την απουσία εύλογου προσχήματος για πόλεμο από το ξαφνικά πράο καθεστώς Τσάι, που φοβούνται περισσότερο τους συντηρητικούς Ταϊβανέζους στρατιώτες παρά τις «ειρηνευτικές δυνάμεις» της ηπειρωτικής χώρας. Αν μπορούμε να μάθουμε κάτι από την κατάσταση στην Ταϊβάν, είναι ότι οι φιλελεύθεροι είναι υποκριτικές όπου κι αν βρίσκονται, στη Βουδαπέστη, το Ελσίνκι, το Τορόντο, την Κουάλα Λουμπούρ ή το Κάνσας.

Ως εκ τούτου, κάποιος ευφυής μελετητής Αμερικανικών Σπουδών στο Πεκίνο κατάλαβε πώς να δολώσει το αγκίστρι. Ως πληρωμένο περιουσιακό στοιχείο της Κίνας, η Δημοκρατική Πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι θα μπορούσε να προσφέρει το απαραίτητο πρόσχημα «πολιτικής ανάμειξης» στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό της ηπειρωτικής Κίνας για να ξεκινήσει μια μαζική ναυτική πολιορκία αυτού του σύντομα πολιορκημένου νησιού. Ενώ έπεφτε στα μέσα ενημέρωσης ως αποστολή υποστήριξης της δημοκρατικής αυτονομίας της Ταϊβάν, το πραγματικό κίνητρο πίσω από το ύπουλο ταξίδι της στην Ταϊπέι ήταν ακριβώς το αντίθετο, το οποίο ήταν να παράσχει στην Κίνα επαρκή διπλωματικά εδάφη για να ξεκινήσει στρατιωτικές «ασκήσεις» εναντίον αυτής της ημι-ανεξάρτητης επαρχίας.

Η προδοσία της Πελόζι κατά του κοινού της Ταϊβάν βασίζεται σε δεκαετίες μη καταγεγραμμένης κινεζικής χρηματοδότησης του Δημοκρατικού Κόμματος της Καλιφόρνια, ειδικά των κορυφαίων πολιτικών στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο. Από την εποχή του Τζακ Λόντον, ο οποίος ταράχτηκε για έναν Κινεζικό Νόμο Αποκλεισμού, για να αποτρέψει τις αποστολές μεταναστών χρυσού από την Καλιφόρνια πίσω στην Κίνα, ο Κινέζος ήταν ένας πολύ εύκολος στόχος, όντας ένοχος για τη μία ή την άλλη παράβαση και ανίκανος να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε έναν όχλο, προκαλώντας την αμερικανική φυλετική οργή. Σήμερα, είναι οι νεότεροι μετανάστες από την Ινδία, την Τζαμάικα και τον Κόλπο που επιθυμούν να παραμερίσουν τους Κινεζοαμερικανούς από τις υψηλές αμειβόμενες θέσεις τους στη Silicon Valley, καθώς και από τους ομοσπονδιακούς και κρατικούς μισθούς. Επομένως, οι Κινέζοι πρέπει να πληρώσουν ένα ειδικό τέλος στο Δημοκρατικό Κόμμα σε χρήματα προστασίας, και υπάρχει η Νάνσυ με ένα ανοιχτό πορτοφόλι έτοιμη να εισπράξει.


Όσον αφορά την Ταϊβάν, το ξεπούλημα της Ταϊπέι είναι απλώς ένα ζήτημα μεταναστευτικής βίζας για ταϊβανέζους μηχανικούς υπολογιστών, καθώς το Κογκρέσο πιέζει να αποκαταστήσει την παραγωγή τεχνολογίας στις ΗΠΑ. Οι Δημοκρατικοί δεν πρόκειται να θρηνήσουν για τη μοίρα των Ταϊβανέζων αγροτών, εστιατόρων και ψαράδων, που αντιμετωπίζουν την απειλή της μανδαρινικής κουζίνας, των φτηνών μεσημεριανών δίαιτων και των κινεζικών αλιευτικών σκαφών στα νερά τους. Η ανησυχία για τους φτωχούς ή το περιβάλλον στη μακρινή Ταϊβάν δεν είναι στην ατζέντα Πελόζι-Μάιντεν. (Η δική μου συμβουλή στους απηυδισμένους Ταϊβανέζους είναι να μετακομίσουν στην πρώην πρωτεύουσα του KMT στο Ναντζίνγκ, μια υπέροχα ξεπερασμένη πόλη που εξακολουθεί να αναζητά τη νοσταλγία της δεκαετίας του 1920). Στην πραγματικότητα, αμφιβάλλω αν οι ηπειρωτικοί κάτοικοι θα λεηλατήσουν την Ταϊβάν ως κατακτημένη επαρχία, αλλά μεταχειριστείτε το μέρος ως τουριστικό αξιοπερίεργο, βοηθώντας έτσι την οικονομία της 23ης επαρχίας της Κίνας.

Γελοία δρομολόγηση

Σαν να ταξιδεύαμε τρομαγμένοι από την Καζαμπλάνκα σε μια αφιλόξενη ΗΠΑ, η διαδρομή της πτήσης SPAR19 πρέπει να σχεδιάστηκε από τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ. Η ίντριγκα δηλώθηκε στο σπίτι του αεροσκάφους στο Scott AFB κοντά στο Σεντ Λούις, και στη συνέχεια παρέλαβε υπαλλήλους του Λευκού Οίκου και την Πελόζι στην κοινή βάση Andrews, μετά στο Travis AB και μετά πέταξε στο αεροδρόμιο υψίστης ασφαλείας της Honolulu International, στο Guam, στο Paya Lebar στη Σιγκαπούρη, το σουλτάνο ​​Abdul Aziz στη Μαλαισία και μετά Taipei Taiyuan επιτέλους!

Το επόμενο βράδυ, το αεροσκάφος της USAF απογειώθηκε από την Taipei Songshan στο Osan AFB στη Νότια Κορέα, στη αεροπορική βάση Yokoto κοντά στο Τόκιο και στη συνέχεια στο Anchorage της Αλάσκας, από όπου η Υψηλότατη Nancy μεταφέρθηκε σε μια πολιτική πτήση με μια μεγάλη βαλίτσα με σημειώσεις που δόθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών της Ταϊβάν.

Η εκτίμησή μου: Τα χρήματα των φορολογουμένων στις ΗΠΑ και την Ταϊβάν δαπανήθηκαν άστοχα στο τζούνκετ Πελόζι. Τι πέτυχε το ταξίδι της; Μια νωρίτερα παρά αργότερα πολιορκία της Ταϊβάν στην ηπειρωτική χώρα. Τα τελευταία νέα καθώς δημοσιεύεται αυτό το άρθρο είναι ότι ο PLA μόλις εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο πάνω από την Ταϊπέι. Όχι, αυτό δε σηματοδοτεί προγραμματισμένο πυρηνικό χτύπημα κατά της πρωτεύουσας της Ταϊβάν. Ο σκοπός είναι να ελεγχθεί εάν ένας αμερικανικός στολίσκος στην πίσω πλευρά αυτής της πόλης, δηλαδή κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Ταϊβάν, μπορεί να εκτιναχθεί μαζί με τόνους κοραλλιών και φυκιών. Η απάντηση είναι καταφατική, ότι δεν υπάρχει πιθανότητα για απόβαση αμερικανικού στρατού στις παραλίες της Ταϊβάν.

Η Ταϊβάν βρίσκεται 7.000 μίλια από την αμερικανική ναυτική βάση στο Σαν Ντιέγκο και 1.400 μίλια από το λιμάνι του Έβδομου Στόλου στη Γιοκοσούκα της Ιαπωνίας. Τα πληρώματα των πλοίων που χτυπούν τόσο μακριά από το σπίτι τους θα έχουν πιθανώς μηδενικές πιθανότητες επιβίωσης έναντι καρχαριών, γρήγορων ρευμάτων και καταιγίδων. Είναι το αμερικανικό κοινό έτοιμο να πολεμήσει μια πιο αιματηρή σύγκρουση από τον πόλεμο του Ειρηνικού ενάντια στην Αυτοκρατορική Ιαπωνία; Μπορούν οι πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές σε κινεζικούς βαλλιστικούς πυραύλους να φτάσουν στην Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη, τη Βαλτιμόρη, το Σικάγο, το Σιάτλ, το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο; Εύκολα.

Αντί να προτείνει διπλωματικές διαπραγματεύσεις και στρατιωτικές διασκέψεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, και στρατηγικές από κάθε πλευρά, η Νάνσυ Πελόζι έδωσε το πράσινο φως για μια κινεζική εισβολή στην Ταϊβάν, ώστε η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματός της να αποφύγει τις κατηγορίες για εσχάτη προδοσία για αποδοχή εκατοντάδων εκατομμυρίων δολάρια σε δωροδοκίες από το Πεκίνο. Η συμβουλή μου είναι ειλικρινής και σαφής: Σύλληψη των συντρόφων του Μπάιντεν για δίκη προδοσίας και στη συνέχεια διεξαγωγή έκτακτης εκλογής νέου προέδρου που μπορεί να διαπραγματευτεί τους κατάλληλους όρους με το Πεκίνο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον μακροχρόνιο σύμμαχό μας, την Ταϊβάν και το Κόμμα Κουομιντάνγκ. Η συμμορία Tsai-CIA θα πρέπει να σταλεί εξορία, κατά προτίμηση στην Ουκρανία.

Σημείωση: Ο συγγραφέας ήταν ιδρυτικός καθηγητής στις πρώτες σχολές δημοσιογραφίας στην Κίνα, συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ και στο Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο. Τα άρθρα του έχουν εμφανιστεί σε μεγάλα ειδησεογραφικά έντυπα στο Χονγκ Κονγκ, το Τόκιο και το Σαν Φρανσίσκο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail