Η Ρωσία χτύπησε μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη Συρία κοντά σε αμερικανική βάση

Freepen.gr - Η Ρωσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή εναντίον μιας ομάδας μαχητών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη Συρία κοντά στην αλ Τανφ, μια αμερικανική στρατιωτική βάση που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η Ρωσία είπε πως στόχευσε τη Liwa Shuhada al-Qaryatayn (ShQ), μια ομάδα που έχει πολεμήσει εναντίον της κυβέρνησης του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις «αναγνώρισαν και κατέστρεψΝ» μια ομάδα μαχητών ShQ.

«Αυτή η τρομοκρατική ομάδα εδρεύει στη ζώνη Αλ Τανφ, προμηθεύεται και εκπαιδεύεται από εκπαιδευτές από τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων του Στρατού των ΗΠΑ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Επιχειρώντας από την έρημο, οι μαχητές της Liwa Shuhada al-Qaryatayn πραγματοποίησαν πράξεις δολιοφθοράς κατά του άμαχου πληθυσμού και των αμάχων υποδομών στη Συρία».

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι τα χτυπήματα έγιναν σε σχόλια στο Newsweek , αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ είπε στο Newsweek ότι «η CENTCOM είναι ενήμερη για το χτύπημα, αλλά δεν έχει πληροφορίες να σας παράσχει για αυτό».

Οι ΗΠΑ λέγεται ότι διέκοψαν την υποστήριξη για την ShQ το 2017.

Τα πλήγματα σηματοδοτούν τη δεύτερη φορά που η Ρωσία στοχεύει μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ κοντά στο al-Tanf. Τον Ιούνιο, η Ρωσία στόχευσε την Maghawir al-Thawra, παλαιότερα γνωστό ως Νέος Συριακός Στρατός. Η Ρωσία ειδοποίησε τις ΗΠΑ πριν από την έναρξη των επιδρομών στο Maghawir al-Thawra, που στόχευαν κτίρια που χρησιμοποιούσε η ομάδα στο al-Tanf.

* με πληροφορίες από news.antiwar.com

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail