Το Πεκίνο ξεκινά «πρωτοφανείς» ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν - Περικυκλώνει το νησί

Χάρτης της Ταϊβάν και των γύρω υδάτων της, με έμφαση στις περιοχές των κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων από τις 4 έως τις 7 Αυγούστου - Χinhua
Ο κινεζικός στρατός ξεκίνησε μεγάλο γύρο στρατιωτικών ασκήσεων κοντά στο νησί της Ταϊβάν, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, κάνοντας επίδειξη δύναμης ως αντίποινα σε πρόσφατη επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

Οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης, ανέφερε το CGTN της Κίνας, επικαλούμενο τη Διοίκηση του Ανατολικού Θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA). Λίγες λεπτομέρειες έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά ο στρατός σημείωσε πως οι ασκήσεις θα διεξαχθούν σε έξι περιοχές στα ύδατα που περιβάλλουν την Ταϊβάν.

Προηγούμενες αναφορές σε κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ασκήσεις θα περιλάμβαναν άσκηση «κοινού αποκλεισμού», «θαλάσσια επίθεση και εκπαίδευση μάχης από ξηρά και αέρα», καθώς και την επίδειξη «προηγμένων όπλων» όπως ο υπερηχητικός πύραυλος DF-17 του Πεκίνου. Η κινεζική Global Times ανέφερε πως οι κινεζικοί πύραυλοι αναμένονταν «να πετάξουν πάνω από το νησί της Ταϊβάν για πρώτη φορά», χαρακτηρίζοντας τις ασκήσεις «πρωτοφανείς».

Τέλος ο στρατός της Ταϊβάν ισχυρίστηκε ότι απέκρουσε δύο κινεζικά drones που πετούσαν κοντά στα βαριά οχυρωμένα νησιά Kinmen, που βρίσκονται λιγότερο από 10 μίλια από την ακτή της ηπειρωτικής χώρας. Ωστόσο, οι Κινέζοι αξιωματούχοι δεν επιβεβαίωσαν το γεγονός. 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail