Οι τιμές του πετρελαίου μειώνονται στα 90 $, αλλά δεν αρκεί για τον Μπάιντεν

Αφού άγγιξαν το υψηλότερο επίπεδο από το 2009 πάνω από τα 130 δολάρια/βαρέλι, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν απότομα τους τελευταίους δύο μήνες με το αργό Brent και το αργό πετρέλαιο WTI να διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή στα κάτω των 100 δολαρίων/βαρέλι ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν επιδιώκει πολύ μεγαλύτερη πτώση. 

Του Alex Kimani για το Oilprice.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Amos Hochstein, ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια, είπε πως οι τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου πρέπει να μειωθούν ακόμη περισσότερο, ενώ οι παραγωγοί των ΗΠΑ και ο ΟΠΕΚ+ πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή.

Στις 13:02 μ.μ. EST στις 3/8, το αργό πετρέλαιο Brent διαπραγματευόταν με πτώση 3,32% την ημέρα στα 97,20 δολάρια, ενώ το WTI σημείωσε πτώση 3,58% στα 91,04 δολάρια ως απάντηση σε μια ελαφρά αύξηση της παραγωγής που ανακοινώθηκε από τον ΟΠΕΚ+ και την έκπληξη της δημιουργίας αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ που αναφέρθηκε από το API.

Ο Hochstein σημειώνει ότι αυτή είναι η 50η ημέρα που οι τιμές της βενζίνης μειώνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιτρέποντας στις μέσες εθνικές τιμές της βενζίνης να πέσει από τα ιστορικά υψηλά πάνω από 5 $ ανά γαλόνι σε 4,16 $ επί του παρόντος. Ο ενεργειακός εμπειρογνώμονας λέει πως είναι αξιοσημείωτο ότι η τροχιά της τιμής του πετρελαίου έχει αντιστραφεί τόσο πολύ εν μέσω πολέμου και στενών προμηθειών αργού, αλλά λέει επίσης πως η κυβέρνηση Μπάιντεν θα συνεχίσει να προσπαθεί να φέρει τις τιμές του πετρελαίου ακόμη χαμηλότερα.

Επίσης, σε μια νέα τροπή, ο προεδρικός σύμβουλος ενέργειας λέει ότι οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες θα πρέπει να επενδύσουν πίσω για να αυξήσουν την παραγωγή εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από κέρδη ρεκόρ.

Ο ενεργειακός τομέας των ΗΠΑ διανύει μια από τις πιο γενναιόδωρες περιόδους του με υψηλές τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου που βοηθούν τον κλάδο να σημειώσει τριψήφια αύξηση κερδών κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Προηγουμένως, η κυβέρνηση Μπάιντεν ήταν σθεναρά αντίθετη με τις εγχώριες εταιρείες να αυξάνουν την παραγωγή, με τον Μπάιντεν να ανακαλεί περίφημα την άδεια για το έργο του αγωγού Keystone XL αμέσως μετά την άνοδό του στο Οβάλ Γραφείο.

Ωστόσο, ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα χρόνια υποεπενδύσεων και η υψηλή ζήτηση έχουν οδηγήσει σε ασυνήθιστα στενές αγορές ενέργειας που οδηγούν σε υψηλές τιμές αργού και καυσίμου. Αυτό ανάγκασε την κυβέρνηση Μπάιντεν να κάνει μια στροφή 180 μοιρών στην ενεργειακή της πολιτική, φτάνοντας στο σημείο να παρακαλεί τον ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή και επίσης να πραγματοποιήσει μια ιστορική απελευθέρωση 180 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου των ΗΠΑ.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail