Ουκρανοί σαμποτέρ ανατίναξαν ηλεκτροφόρα καλώδια που προέρχονταν από τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ

Ουκρανοί σαμποτέρ ανατίναξαν έξι πύργους γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης που προέρχονταν από τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ, ανακοίνωσε η FSB.

«Στις τέταρτη, ένατη και δωδέκατη Αυγούστου, στην περιοχή Kurchatov του Kursk, ομάδες δολιοφθοράς της Ουκρανίας ανατίναξαν έξι πύργους γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης (110, 330 και 750 kV), μέσω των οποίων ο NPP Kursk τροφοδοτεί με ρεύμα< ...> τόσο την περιοχή όσο και σε γειτονικές περιοχές», - σημειώνεται στην ανακοίνωση.
 
Η δολιοφθορά, όπως σημειώνεται από την FSB, οδήγησε σε «παραβίαση της τεχνολογικής διαδικασίας λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού».
 
Τώρα οι ρωσικές αρχές αναζητούν σαμποτέρ και πιθανούς συνεργούς τους, οι τοπικές αρχές έχουν ενισχύσει την προστασία των εγκαταστάσεων πυρηνικής ενέργειας και κινήθηκαν σχετικές ποινικές διαδικασίες.

* πληροφορίες ΤΑΣΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail