Μόσχα: Έπεσαν οι υπογραφές Ρωσίας-Τουρκίας για τη δεύτερη παρτίδα S-400 - Διαψεύδει η Τουρκία

Freepen.gr - Το πρακτορείο TASS μεταδίδει πως έχει υπογραφεί σύμβαση για την παράδοση ενός δεύτερου συντάγματος του πυραυλικού συστήματος S-400 στην Τουρκία, με την παραγωγή ορισμένων εξαρτημάτων να γίνεται εκεί, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας (FSVTS), Ντμίτρι Σουγκάγιεφ στο περιθώριο του διεθνούς φόρουμ Army-2022 την Τρίτη.

"Έχει ήδη υπογραφεί μια αντίστοιχη συμφωνία. Μεταξύ άλλων, θα επιτρέψει την τοπική παραγωγή ορισμένων εξαρτημάτων του συστήματος [S-400 Triumf]", είπε.

Ο Σουγκάγιεφ είπε με σιγουριά πως τα επόμενα χρόνια, είναι απίθανο κάποια χώρα να σχεδιάσει ένα σύστημα που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα πυραυλικά συστήματα S-400 Triumf. προσθέτοντας ότι το συμβόλαιο με την Τουρκία αυτή τη στιγμή γίνεται πράξη.
 
Τούρκος αξιωματούχος είπε ωστόσο σήμερα ότι «δεν υπάρχουν νέες συμφωνίες».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail