Οι ενέργειες των ΗΠΑ χωρίς να λαμβάνουν υπόψη άλλα έθνη οδηγούν σε υψηλότερους πυρηνικούς κινδύνους

Βοris Μakarον/ΤΑSS
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να ενεργούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την ασφάλεια και τα συμφέροντα άλλων χωρών, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση των πυρηνικών κινδύνων, ανέφερε η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στο Telegram τη Δευτέρα.

"Σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ενεργούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη την ασφάλεια και τα συμφέροντα άλλων χωρών, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση των πυρηνικών κινδύνων. Τα βήματα των ΗΠΑ για περαιτέρω εμπλοκή σε μια υβριδική αντιπαράθεση με τη Ρωσία στο πλαίσιο της ουκρανικής κρίσης είναι γεμάτα με απρόβλεπτη κλιμάκωση και άμεση στρατιωτική σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων», προειδοποίησαν οι Ρώσοι διπλωμάτες.

"Αυτό συμβαίνει υπό τις συνθήκες της στοχευμένης πορείας της Ουάσιγκτον προς την εξάρθρωση του μακροχρόνιου συστήματος ελέγχου των πυρηνικών όπλων και της μη διάδοσης. Η μονομερής αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συνθήκη INF και η καταγγελία της συμμετοχής τους στη Συνθήκη Ανοιχτών Ουρανών έχουν προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στα καθεστώτα διαφάνειας και ελέγχου πυρηνικών πυραύλων", προσέθεσαν.

Η πρεσβεία σημείωσε πως "η σαρωτική ρητορική της διοίκησης [των ΗΠΑ] ότι οι ενέργειες της Ρωσίας δεν ανταποκρίνονται στο καθεστώς μιας υπεύθυνης πυρηνικής δύναμης".

"Η χώρα μας εκπληρώνει πιστά τις υποχρεώσεις της ως κράτος με πυρηνικά όπλα και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη μείωση των πυρηνικών κινδύνων. Με πρωτοβουλία της Ρωσίας επιβεβαιώθηκε η αρχή του απαράδεκτου ενός πυρηνικού πολέμου σε διμερές επίπεδο και στο πλαίσιο της πυρηνικής «πέντε». Η Συνθήκη START παρατάθηκε για μέγιστη περίοδο πέντε ετών. Ο διάλογος για την στρατηγική σταθερότητα, που εξελισσόταν επιτυχώς πριν «παγώσει» από την Ουάσιγκτον το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, έχει επανεκκινήσει»", τόνισαν οι διπλωμάτες. Σημείωσαν ότι «μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι περίεργο να ακούγονται κατηγορίες για ανευθυνότητα, ιδίως από μια χώρα που το 1945 υπέβαλε τους φιλήσυχους πολίτες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι σε ατομικούς βομβαρδισμούς».

"Προτείνουμε στην Ουάσιγκτον να εξετάσει προσεκτικότερα τη δική της πυρηνική πολιτική αντί να κάνει αβάσιμες κατηγορίες εναντίον των χωρών των οποίων οι κοσμοθεωρίες δεν συμπίπτουν με τις αμερικανικές", πρόσθεσε η ρωσική διπλωματική αποστολή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail