Ο Ζελένσκι φοβάται ότι τα κρατούμενα μέλη του Azov θα αποκαλύψουν τα εγκλήματα πολέμου του Κιέβου

Ο Ζελένσκι απαίτησε τα κρατούμενα μέλη του τάγματος Azov να μη δικαστούν στο Ντονμπάς, διαφορετικά θα αρνηθεί να ξαναρχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, κάτι που ώθησε τον ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) Denis Pushilin να επανέλθει δηλώνοντας πως το τελεσίγραφο του Ουκρανού ομολόγου του δε θα έχει «καμία επίδραση» στις επικείμενες δικαστικές διαδικασίες. Αυτό το νέο κράτος αιχμαλώτισε αυτούς τους νεοναζί καθ' όλη τη διάρκεια της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην οποία συμμετέχει μαζί με τους συμμάχους του στη Ρωσία και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ (LPR) και δεδομένου ότι πιστεύει ειλικρινά στην εξίσου εφαρμογή του κράτους δικαίου χωρίς διακρίσεις, οι αξιωματούχοι του δεν μπορούν με καλή συνείδηση ​​να συνθηκολογήσουν σε αυτή τη γελοία απαίτηση.

Andrew Korybko - Παρουσίαση Freepen.gr

Ολόκληρος ο λόγος για τον οποίο ο Ουκρανός ηγέτης έθεσε το τελεσίγραφό του είναι επειδή φοβάται ότι τα κρατούμενα μέλη του Αζόφ θα αρχίσουν να μιλάνε για τα εγκλήματα πολέμου του Κιέβου. Άλλωστε, η Διεθνής Αμνηστία μόλις απέδειξε πως η πλευρά του στρατιωτικοποίησε παράνομα κατοικημένες περιοχές και έτσι εκμεταλλευόταν τους αμάχους εκεί ως ανθρώπινες ασπίδες. Η μάχη της Μαριούπολης ήταν το πιο διαβόητο παράδειγμα από τότε που ξεκίνησε η τελευταία φάση της ουκρανικής σύγκρουσης στα τέλη Φεβρουαρίου, γι' αυτό οι δυνάμεις του βομβάρδισαν μια φυλακή στα τέλη του περασμένου μήνα όπου κρατούνταν οι συνάδελφοί τους σε μια απελπισμένη τελευταία προσπάθεια να τους θέσουν εκτός παιχνιδιού πριν μιλήσουν πολύ.

Δεν τους σκότωσαν όλους, ωστόσο, καθώς ο Πουσίλιν επιβεβαίωσε στην απάντησή του ότι «23 άτομα έχουν συλληφθεί και βρίσκονται υπό κράτηση» στο πλαίσιο της έρευνας της δημοκρατίας του για τις «80 κατηγορίες εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από το Αζόφ». Το τελευταίο πράγμα που θέλει ο Ζελένσκι είναι αυτοί οι μαχητές να παραδεχτούν τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν κατόπιν εντολής ανώτατων αξιωματούχων που λογοδοτούν προσωπικά σε αυτόν, κάτι που θα τον ενέπλεε, αφού τελικά βρίσκεται στην κορυφή της αλυσίδας διοίκησης. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Washington Post παραδέχτηκε ότι ο Ζελένσκι είπε ψέματα, οι άνθρωποι πέθαναν και οι Ουκρανοί είναι αναστατωμένοι και οι άνθρωποι του θα εξαγριώνονταν ακόμη περισσότερο αν μάθαιναν πόσες ανθρώπινες ασπίδες θυσίασε στη Μαριούπολη. 



Άλλο είναι το Ντονμπάς και οι Ρώσοι αξιωματούχοι να κάνουν τέτοιους ισχυρισμούς και άλλο να λέει η Διεθνής Αμνηστία το ίδιο και μετά να επιβεβαιώνονται τα ευρήματά τους με μαρτυρίες αποκαλούμενων «ήρωων» όπως ορισμένοι στην Ουκρανία θεωρούν τα μέλη του Αζόφ. Φυσικά, ο Ζελένσκι και οι διευθυντές αντιλήψεων της πλευράς του μπορούν απλώς να ισχυριστούν πως είναι «υπό πίεση» και ότι παραδέχονται αυτά τα εγκλήματα πολέμου μόνο για να «σώσουν τη ζωή τους», αλλά προφανώς ακόμη και ο ίδιος δεν είναι σίγουρος πως ο λαός του θα πίστευε αυτό το ψέμα, γι' αυτό διέταξε τις δυνάμεις του να βομβαρδίσουν τη φυλακή όπου κρατούνταν μερικά από αυτά τα μέλη και τώρα απαιτεί να μη δικαστούν ως προϋπόθεση για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Η απόγνωση του Ουκρανού ηγέτη είναι ξεκάθαρη και πιθανότατα πανικοβάλλεται αφού τα δυτικάn Mainstream Media (MSM) υπό την ηγεσία των ΗΠΑ άρχισαν να στρέφονται αποφασιστικά εναντίον του τις τελευταίες εβδομάδες μετά από σκανδαλώδεις αναφορές από το CBS News  το CNN και τον Guardian που αντέκρουαν τη μέχρι τώρα «επίσημα αφήγηση» για τη σύγκρουση. Σε συνδυασμό με τη Διεθνή Αμνηστία και τις τελευταίες αναφορές της Washington Post, υπάρχει καλός λόγος για τον Ζελένσκι να υποψιάζεται ότι οι ξένοι προστάτες του μπορεί να συνωμοτούν να τον απορρίψουν εάν τους βαρύνει υπερβολικά την ήπια δύναμη, εάν τα μέλη του Azov καταθέσουν για τα εγκλήματα πολέμου του. Όπως και να έχει, η DPR δε θα συνθηκολογήσει με τα αιτήματά του, αλλά θα φέρει αυτούς τους εγκληματίες στη δικαιοσύνη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail