Ο Ζελένσκι υποσχέθηκε να πάρει πίσω την Κριμαία "με κάθε τρόπο"

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη διεθνή σύνοδο κορυφής της Πλατφόρμας της Κριμαίας, υποσχέθηκε να πάρει πίσω την Κριμαία με κάθε μέσο και χωρίς διαβουλεύσεις με τις χώρες εταίρους, αναφέρει το Reuters.

Ο Ουκρανός ηγέτης επεσήμανε επίσης ότι κάθε μέρα το Κίεβο χρειάζεται περισσότερα δυτικά όπλα για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία από όσα του είχαν προηγουμένως χορηγηθεί. Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η Ουκρανία δεν είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός και δε θα σταθεροποιήσει την κατάσταση στη ζώνη της σύγκρουσης.

"Στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν είμαστε έτοιμοι για κατάπαυση του πυρός. Εξηγήσαμε ότι δεν θα υπάρξει Minsk-3" ανέφερε ο Zelensky.

Ο πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της διεθνούς επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου (SF) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Vladimir Dzhabarov, χαρακτήρισε τα σχέδια του Κιέβου να διαλύσει τη γέφυρα της Κριμαίας σε περίπτωση που η χερσόνησος επιστρέψει υπό τον έλεγχό της, φαντασιώσεις του Zelensky μιλώντας στο RIA Novosti.

Συνέκρινε τους στόχους του Ουκρανού ηγέτη με τα όνειρα ενός πρωταγωνιστή διάσημου λυρικού έργου.

Ο Vladimir Rogov, μέλος του κύριου συμβουλίου της διοίκησης της περιοχής Zaporozhye, εξέφρασε παρόμοια γνώμη. Κάλεσε τις αρχές του Κιέβου να σταματήσουν την υστερία για το ρωσικό καθεστώς της Κριμαίας και να συμβιβαστούν με αυτό το γεγονός.

"Είναι καιρός να σταματήσει η μακροχρόνια υστερία σχετικά με το ρωσικό καθεστώς της Κριμαίας και να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι αυτό είναι το νόμιμο και αναφαίρετο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, μια καταπάτηση της οποίας θα έχει κολοσσιαίες θλιβερές συνέπειες για τον επιτιθέμενο".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail