Το Ιράν δίνει στη Ρωσία 300 μαχητικά drones για να πάρει πολεμικά αεροσκάφη Su-35

Freepen.gr - Η Μόσχα έχει σφυρηλατήσει μια ολοκληρωμένη στρατιωτική σύμβαση με την Τεχεράνη, η οποία υπόσχεται βοήθεια με τη μορφή 300 μη επανδρωμένων αεροσκαφών μάχης Shahed-129 και Shaed-191, σε αντάλλαγμα για τα μαχητικά Sukhoi-35 τέταρτης γενιάς, αποκαλύπτουν στρατιωτικές πηγές στην DEBKAfile. Ρώσοι εμπειρογνώμονες θα αναβαθμίσουν τις δυνατότητες της ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας για την απορρόφηση του νέου αεροσκάφους.

Οι στρατιωτικοί δεσμοί που αναπτύσσονται μεταξύ Μόσχας και Τεχεράνης είναι πολύπλευροι. Η αεροπορική βιομηχανία του Ιράν και οι εγκαταστάσεις συντήρησης της πολεμικής αεροπορίας επισκευάζουν ρωσικά αεροσκάφη που υπέστησαν ζημιές στον πόλεμο της Ουκρανίας. Τα drones που παρέχονται στη Ρωσία θα παρουσιάσουν επίσης τα προϊόντα του Ιράν για την παγκόσμια αγορά. Το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ως μέρος της στρατιωτικής τους συμφωνίας, το Ιράν έθεσε τους χάκερ του κυβερνοπολέμου στην υπηρεσία της πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι χάκερ Farigh al Tehereh, οι οποίοι επιτέθηκαν σε ηλεκτρονικά δίκτυα σε βάσεις στη Ρουμανία, επιχειρούν για τη Ρωσία με κάλυψη μεταμφιεσμένοι ως «η ομάδα της Ιρακινής αντίστασης».

Δυτικές πηγές έμαθαν ότι Ρώσοι και Ιρανοί αξιωματικοί πραγματοποιούσαν συναντήσεις υψηλού επιπέδου για να συζητήσουν πως η Τεχεράνη ενδεχομένως να προσφέρει στη Μόσχα τη χρήση μερικών από τους βαλλιστικούς πυραύλους της για να αντισταθμίσει τα μειούμενα αποθέματα της Ρωσίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία.



Ένα άλλο θέμα που εξετάζεται είναι η πιθανή παράδοση των συριακών βάσεων της Ρωσίας στις δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης, καθώς η Μόσχα αναπτύσσει ορισμένες από τις μονάδες της που εδρεύουν στη Συρία ως ενίσχυση για την πολεμική της προσπάθεια στην Ουκρανία. Αυτό το θέμα τέθηκε για πρώτη φορά στις 22 Ιουλίου κατά τη διάρκεια των συνομιλιών που διεξήχθη στη Δαμασκό του διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στρατηγός Χοσεΐν Σαλαμί με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ. Εκείνη την εποχή, η Μόσχα ήταν κατά της επέκτασης της θέσης του Ιράν στη Συρία, αλλά, σύμφωνα με δυτικές πηγές πληροφοριών, είναι πιο επιδεκτική προς το παρόν.

Μια ανοιχτή επίδειξη των σύσφιξης των στρατιωτικών σχέσεων φαίνεται με τη μεγάλης κλίμακας κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Κίνας και Ιράν στη Βενεζουέλα που ξεκίνησε στις 17 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 27 Αυγούστου στη Βενεζουέλα. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Μόσχα συνεργάζεται κατάφωρα με την Τεχεράνη για να δώσει σήμα στην Ουάσιγκτον ότι τα τρία εχθρικά ναυτικά είναι αρκετά ικανά να συνδυαστούν και να χτυπήσουν την Αμερική σε περίπτωση ολοκληρωτικού πολέμου.

Σε περαιτέρω σημάδια φιλίας, το Ιράν έχει δημιουργήσει ένα εμπορικό κέντρο στη Μόσχα. Οι ρωσικές και ιρανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν αυξήσει τη συχνότητα των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών. Και οι δύο χρησιμοποιούν τη ρωσική υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών Mir και, τέλος, η Ρωσία παρείχε στο Ιράν ένα πέρασμα στην Ινδία για τις εξαγωγές του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail