Tagesspiegel: Η ουκρανική κρίση αύξησε τη διαίρεση μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας

RIA Novosti / Alexey Vitvitsky
Freepen.gr - Η ουκρανική κρίση αποκάλυψε ένα χάσμα στις απόψεις μεταξύ των κατοίκων της Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας, παρόμοιο του οποίου σχεδόν ποτέ δεν είχε ξαναδεί για άλλα θέματα, γράφει η εφημερίδα "Der Tagesspiegel", επικαλούμενη στοιχεία από την ερευνητική εταιρεία Forsa.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών δείχνουν ότι στο θέμα της κρίσης στην Ουκρανία, οι κάτοικοι της ανατολικής και δυτικής Γερμανίας «έχουν σε πολύ διαφορετικές εκτιμήσεις». Έτσι, σύμφωνα με το Forsa, στα ανατολικά της χώρας, σημαντικά περισσότεροι ερωτηθέντες (34%) πιστεύουν ότι η γερμανική κυβέρνηση κάνει πάρα πολλά για να στηρίξει την Ουκρανία. Στη δυτική Γερμανία, αυτή την άποψη συμμερίζεται περίπου ένας στους πέντε (18%) κατοίκους.

Παράλληλα, οι μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ ανατολής και δύσης εκδηλώνονται στο θέμα των προμηθειών όπλων, επισημαίνει η Tagesspiegel. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις από τις αρχές Μαΐου, από το 54% έως το 61% των Δυτικογερμανών υποστήριξε την προμήθεια βαρέων όπλων από τη Γερμανία στο Κίεβο, ενώ μεταξύ των πολιτών από τα ανατολικά της χώρας, κατά μέσο όρο το 32% υποστηρίζει τέτοια βήματα.

Έτσι, η διαφορά μεταξύ εκείνων που θεωρούν υπερβολική την υποστήριξη του Βερολίνου προς την Ουκρανία στα ανατολικά και δυτικά της χώρας είναι κατά μέσο όρο ήδη 16 ποσοστιαίες μονάδες και η διαφορά στις απόψεις για την προμήθεια όπλων στο Κίεβο είναι ακόμη και 26% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τη δημοσίευση. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail