Τώρα τα βάζει και με τα αφεντικά μεγάλων δυτικών τραπεζών το Κίεβο

PIRO4D / pixabay
Freepen.gr - Αφεντικά σε δυτικές τράπεζες όπως η JPMorgan Chase, η Citigroup και η HSBC διαπράττουν εγκλήματα πολέμου συνεχίζοντας να χρηματοδοτούν έμμεσα το ρωσικό κράτος, ισχυρίστηκε την Τρίτη ένας οικονομικός σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι, Όλεγκ Ουστένκο.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο Ustenko ανακοίνωσε ότι το Κίεβο συνεχίζει να συλλέγει στοιχεία για τράπεζες που πιστεύει ότι χρηματοδοτούν εμπόρους ρωσικού πετρελαίου και σχεδιάζει να διαβιβάσει τις καταγγελίες του στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC).

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, εναντίον Ουκρανών», είπε ο Ουστένκο στην εφημερίδα. «Στη λογική μας, όλοι όσοι χρηματοδοτούν αυτούς τους εγκληματίες πολέμου που κάνουν αυτά τα τρομερά πράγματα στην Ουκρανία, διαπράττουν επίσης εγκλήματα πολέμου». πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το Κίεβο δε θα κυνηγήσει τις ίδιες τις τράπεζες, αλλά τους ηγέτες και τους διαχειριστές τους.

Ο Ουστένκο είχε προηγουμένως καλέσει τα αφεντικά πολλών μεγάλων δυτικών τραπεζών να κόψουν τους δεσμούς με εταιρείες που εμπορεύονται ρωσικό πετρέλαιο και να πουλήσουν όλες τις μετοχές τους σε ρωσικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως η Rosneft και η Gazprom.

Σε επιστολές που είδαν οι Financial Times, οι οποίες στάλθηκαν στους Διευθύνοντες Συμβούλους των JPMorgan, HSBC, Citi και Credit Agricole νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Ustenko κατηγόρησε αυτές τις τράπεζες ότι «παρατείνουν» την ουκρανική σύγκρουση και τις προειδοποίησε ότι θα αποκλειστούν από τη συμμετοχή τους την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail