Συνεχίζεται η ναυπήγηση ινδικών πλοίων στη Ρωσία: Υπαρχηγός του Ινδικού Ναυτικού

Freepen.gr - Ο Αντιαρχηγός του Ινδικού Ναυτικού, ναύαρχος SN Ghormade, δήλωσε ότι η ναυπήγηση πλοίων του ινδικού ναυτικού συνεχίζεται στη Ρωσία, μια σημαντική παρατήρηση δεδομένου πως ο συνεχιζόμενος πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έχει ρίξει σκιά στις αμυντικές προμήθειες από τη Μόσχα. Δύο φρεγάτες κλάσης Talwar κατασκευάζονται στη Ρωσία για το Ινδικό Ναυτικό.

Απαντώντας στους δημοσιογράφους, ο Υπαρχηγός του Ινδικού Ναυτικού είπε: "Δώσαμε εντολή, συνεχίζεται και η κατασκευή συνεχίζεται. Η ομάδα μας βρίσκεται στη Ρωσία και η δουλειά συνεχίζεται. Η προσπάθεια είναι ότι δεν υπάρχει αντίκτυπος στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας" γράφει το WIONEWS.

Η Ινδία και η Ρωσία έχουν στενή αμυντική συνεργασία, ειδικά σε επίπεδο κυβέρνησης. Η Διακυβερνητική Επιτροπή Στρατιωτικής & Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας Ινδίας-Ρωσίας (IRIGC-M & MTC) συμπροεδρεύεται από τους υπουργούς Άμυνας της Ρωσίας και της Ινδίας και συνεδριάζει ετησίως. Η τελευταία συνεδρίασή της πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί στις 6 Δεκεμβρίου 2021.

Εν τω μεταξύ, ο κύριος αμυντικός οργανισμός εξαγωγών-εισαγωγών της Ρωσίας, Rosoboronexport, δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να υποστηρίξει το αμυντικό πρόγραμμα της Ινδίας make-in-India και να συμμετάσχει στον εκσυγχρονισμό των μαχητικών αεροσκαφών Su-30MKI. Σε ανακοίνωσή της, η Rosoboronexport ανέφερε, «στο πλαίσιο του προγράμματος Make in India, είναι έτοιμη να προμηθεύσει πρόσθετα κιτ εντελώς κατεστραμμένων για τη συναρμολόγηση του Su-30MKI και να πραγματοποιήσει κοινές εργασίες για τον εκσυγχρονισμό τους, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσης του πιο πρόσφατου αεροπορικά όπλα, αεροηλεκτρονικά κ.λπ.».

Τα μαχητικά Su-30MKI αναπτύχθηκαν στη Ρωσία και κατασκευάζονται από την ινδική Hindustan Aeronautics Limited (HAL) κατόπιν άδειας. Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την παρθενική πτήση του πρωτότυπου μαχητικού Su-27 που αναπτύχθηκε από το Πειραματικό Γραφείο Σχεδιασμού Sukhoi, το οποίο σηματοδότησε τη γέννηση της οικογένειας των μαχητικών αεροσκαφών Su-27/Su-30.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail