Μεντβέντεφ: Θα απαντήσουμε στην είσοδο Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Freepen.gr - Η απάντηση της Ρωσίας στις απειλές που προκύπτουν από την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα είναι συμμετρική, αλλά οι ίδιες θα επιλέξουν αν θα ανοίξουν την πύλη τους για τη συμμαχία ή θα ακολουθήσουν μια μετριοπαθή πορεία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ. 

Την Πέμπτη στην Καρελία, ο Μεντβέντεφ πραγματοποίησε συνάντηση για τη διασφάλιση της ασφάλειας της Ρωσίας στη βορειοδυτική κατεύθυνση στο πλαίσιο της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

«Όσον αφορά την αντίδρασή μας στην είσοδο αυτών των χωρών στο ΝΑΤΟ, όπως είπε ο πρόεδρος της χώρας μας, αυτή η αντίδραση θα είναι συμμετρική. Δηλαδή, μπορούν να επιλέξουν έναν διαφορετικό δρόμο κίνησης εντός της Βορειοατλαντικής συμμαχίας - είτε μέτρια είτε, όπως λένε, ανοίξουν τελείως την πύλη και πάρουν μια απόφαση για τη δημιουργία βάσεων στο έδαφός τους, την ανάπτυξη όπλων κρούσης. Εξαρτάται από τις ίδιες τις χώρες. Και τα μέτρα απάντησής μας θα είναι συμμετρικά σε αυτό", είπε ο Μεντβέντεφ στους δημοσιογράφους μετά την συνάντηση. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail