NBC: Ξένοι μισθοφόροι στην Ουκρανία παραδέχτηκαν ότι έχασαν το ηθικό τους

Εvgeniy ΜaΙοΙetka / ΑΡ
Freepen.gr - Ξένοι μισθοφόροι που συμμετέχουν στις μάχες στο πλευρό των ουκρανικών στρατευμάτων δηλώνουν πτώση του ηθικού, σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι NBC

"Ο αριθμός των ανθρώπων που είναι απογοητευμένοι και έχουν χαμηλό ηθικό έχει αυξηθεί, και αυτό οφείλεται εν μέρει στον τρόπο που οι Ρώσοι επέλεξαν να πολεμήσουν", είπε στο τηλεοπτικό κανάλι ο πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ Ρίπλεϊ Ρόλιγκς, ο οποίος προωθεί ξένους μισθοφόρους στην Ουκρανία.

Οι μισθοφόροι σημειώνουν ότι, μεταξύ άλλων, οι καθυστερήσεις στην προμήθεια όπλων που υποσχέθηκε η Δύση, οι ελλείψεις σε άλλες προμήθειες και η κακή αλληλεπίδραση μεταξύ των μονάδων οδήγησαν σε μείωση του ηθικού μεταξύ των στρατευμάτων. Υπάρχει επίσης δυσαρέσκεια με διοικητές που παίρνουν αποφάσεις με το στυλ της σοβιετικής στρατιωτικής σχολής.

Ένας από τους Αμερικανούς μισθοφόρους είπε ότι κατά τη διάρκεια των μαχών κοντά στην πόλη Severodonetsk, ο διοικητής του και τρεις άλλοι στρατιώτες σκοτώθηκαν. «Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς να προχωρήσει», πρόσθεσε.

Η Λεγεώνα των Ξένων στην Ουκρανία ανακοίνωσε μείωση του αριθμού των νέων ξένων μισθοφόρων που φτάνουν, αλλά είπε πως εξακολουθούν να «ψάχνουν τρόπους για να επεκτείνουν την στρατολόγηση» όσων το επιθυμούν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail