Αμερικανός συνταγματάρχης εξήγησε το λόγο για τις ενέργειες του Πούτιν στην Ουκρανία

Για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, η προοπτική ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι μια μεγάλη απειλή, δήλωσε ο συνταγματάρχης Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, πρώην σύμβουλος του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στο κανάλι Judging Freedom στο YouTube.

Έτσι, ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι δεν τον απασχολεί, για παράδειγμα, η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν τον ικανοποιεί η συσσώρευση της στρατιωτικής παρουσίας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας εκεί. Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη, δηλαδή στη Γερμανία και την Ιταλία, φοβούνται μια περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης, σημείωσε ο συνταγματάρχης.

«Και τα δύο αυτά κράτη φοβούνται ότι θα συμβεί το εξής: εμείς θα επιστρέψουμε στην Ουκρανία, εννοώ ανατρεπτικές δραστηριότητες, και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τους κατοίκους και το κούτσουρο του ουκρανικού κράτους για απειλές προς τη Ρωσία», εξήγησε ο ΜακΓκρέγκορ και πρόσθεσε πως κανείς στην Ευρώπη δε θέλει έναν «αιώνιο πόλεμο».

Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το κύριο κίνητρο της Ρωσίας είναι η απροθυμία της να συνυπάρξει με χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail