Η Ιαπωνία προειδοποιήθηκε για την παροχή φυσικού αερίου - Δεν έχει άλλη επιλογή από το ρωσικό LNG

jp26jp / pixabay
Freepen.gr - Η Ιαπωνία θα πρέπει να συνεχίσει να εισάγει ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) λόγω των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας και των περιορισμένων προοπτικών επανεκκίνησης πυρηνικών σταθμών, ανέφεραν την Κυριακή οι Financial Times, επικαλούμενοι τον ιαπωνικό γίγαντα μεταφορών Mitsui OSK Lines (MOL).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Takeshi Hashimoto, είπε στην επιχειρηματική καθημερινή εφημερίδα ότι η Ιαπωνία δεν έχει βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις για το ρωσικό LNG, το οποίο αγοράζει σχετικά φθηνά με μακροπρόθεσμες συμφωνίες, για να εξασφαλίσει την ισχύ του βασικού φορτίου της.

«Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολλούς πυρηνικούς σταθμούς. Ως εκ τούτου, το ισοζύγιο προσφοράς και ζήτησης της βιομηχανίας ηλεκτρικής ενέργειας είναι αρκετά στενό», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος. «Σήμερα, η αγορά spot τόσο του LNG όσο και του άνθρακα είναι αρκετά ακριβή. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ιαπωνία είναι τόσο απρόθυμη να σταματήσει τις εισαγωγές LNG από τη Ρωσία».

Σύμφωνα με τον Hashimoto, η MOL σχεδιάζει να συνεχίσει να εξυπηρετεί Ιάπωνες αγοραστές φυσικού αερίου όπως η Tokyo Gas και η Jera με εισαγωγές από τη Ρωσία. «Δεδομένου ότι οι Ιάπωνες αγοραστές απαιτούν Sakhalin-2 LNG, σίγουρα θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να συνεχίσουμε τις κανονικές μας υπηρεσίες ανεξάρτητα από τη ρωσική εθνική πολιτική».

Την Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την αναδιοργάνωση του έργου LNG Sakhalin-2 της Άπω Ανατολής, μεταβιβάζοντας την ιδιοκτησία σε μια νέα εγχώρια εταιρεία. Η κίνηση, η οποία ήρθε ως απάντηση σε ενέργειες «μη φιλικών κρατών», θα μπορούσε να αναγκάσει τους Ιάπωνες επενδυτές Mitsui και Mitsubishi, οι οποίοι κατέχουν μερίδιο 22,5% στο έργο, να αποχωρήσουν. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail