Οι Ρώσοι στρατιωτικοί στο Ντονμπάς έμαθαν πώς να καταρρίπτουν τα HIMARS

Freepen.gr - Οι πύραυλοι του αμερικανικού συστήματος πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων HIMARS, το οποίο οι Ουκρανοί εθνικιστές χρησιμοποιούν στο Ντονμπάς από τα τέλη Ιουνίου, εξουδετερώνονται τώρα με τη χρήση του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος Buk (SAM), δήλωσε την Τρίτη, 26 Ιουλίου, ένας αξιωματικός της αεράμυνας.

«Τώρα θεωρώ ότι το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Buk-M3 είναι το καλύτερο παγκόσμιο σύστημα αεράμυνας. Εκτός από το γεγονός ότι αντιμετωπίζει με επιτυχία τα καθήκοντά του, τα οποία ορίστηκαν από το εργοστάσιο, εκτοξεύει επίσης ρουκέτες, αν και αυτό δεν συνέβαινε ως προς τα χαρακτηριστικά », είπε σε συνέντευξή του στο RIA Novosti .

Σύμφωνα με τον αξιωματικό, αρκετά HIMARS καταρρίφθηκαν στον ουρανό του Donbass, αλλά δεν ήταν εύκολο να γίνει αυτό, αφού οι οβίδες πετούν σε πολύ μεγάλο ύψος.

«Εμείς, τουλάχιστον, ανιχνεύουμε [βλήματα] ύψους έως και 22.000 μέτρων. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι το εύρος είναι μικρό, ο χρόνος για να ληφθεί μια απόφαση ελάχιστος. Τα πληρώματα μάχης μας αντιμετωπίζουν γενναία το έργο της κατάρριψης, κυριολεκτικά μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Η αποτελεσματική περιοχή διασποράς αυτών των βλημάτων είναι πολύ μικρή, μόνο 0-1. Ως εκ τούτου, ο στόχος θεωρείται μικρού μεγέθους, υψηλής ταχύτητας », εξήγησε. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail