Ρωσικό αεροπορικό χτύπημα ακριβείας κατέστρεψε εκτοξευτή πυραύλων Harpoon στην Οδησσό

Δανικό πυραυλικό σύστημα παράκτιας άμυνας Harpoon. (Πηγή εικόνας mil.in.ua)
Ένας εκτοξευτής αντιπλοίων πυραύλων Harpoon που προμήθευσαν πρόσφατα οι ΗΠΑ στην Ουκρανία καταστράφηκε σε ακριβές χτύπημα των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στις 20 Ιουλίου.

«Όπλα υψηλής ακρίβειας των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέστρεψαν αμερικανικής κατασκευής εκτοξευτή πυραύλων Harpoon κοντά στο Ουσάτοβο, στην περιοχή της Οδησσού», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, κατά την καθημερινή του ενημέρωση.

Η Ουκρανία έλαβε άγνωστο αριθμό πυραύλων και εκτοξευτών Harpoon από τη Δανία και τις ΗΠΑ μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου. Κατά την ίδια περίοδο, αναφέρθηκε ότι η Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα προμηθεύσουν πρόσθετους πυραύλους.

Δύο πύραυλοι Harpoon φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν από την Ουκρανία για να βυθίσει το ρυμουλκό Spasatel Vasily Bekh του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στις 17 Ιουνίου.

Ο ρωσικός στρατός έχει ήδη καταστρέψει ορισμένους από τους νεοαποκτηθέντες πυραύλους και εκτοξευτές Harpoon της Ουκρανίας. Στις 8 Ιουλίου, ένα ακριβές χτύπημα πυραύλων στην Οδησσό εξαφάνισε δύο εκτοξευτές πυραύλων Harpoon. Αργότερα, στις 16 Ιουλίου, μια άλλη επίθεση πυραύλων στην Οδησσό κατέστρεψε μια μεγάλη αποθήκη όπου ήταν αποθηκευμένοι οι πύραυλοι Harpoon.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail