Πούτιν: Ο Καναδάς κρατούσε τον στρόβιλο γιατί θέλει να μπει στην ευρωπαϊκή αγορά πετρελαίου κι αερίου!

RIA Novosti / Maxim Bogodvid
Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η απόφαση του Καναδά να καθυστερήσει την επιστροφή του στροβίλου για το Nord Stream δεν είναι πολιτική και δεν σχετίζεται με τη ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία.

"Εδώ, αυτή η απόφαση δε βασίζεται σε κανένα πολιτικό ζήτημα, ούτε καν στην ειδική μας επιχείρηση στο Ντονμπάς . Τα πραγματικά κίνητρα που συνδέονται με μια προσπάθεια εισόδου στην ευρωπαϊκή αγορά", είπε ο Πούτιν στο φόρουμ "Ισχυρές ιδέες για μια νέα εποχή".

Ο Πούτιν δήλωσε ότι ο ίδιος ο Καναδάς θέλει να εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο του:

«Ένα αυτοκίνητο πρέπει να επισκευαστεί, να προγραμματιστεί. Δεν το δίνουν πίσω από τον Καναδά επειδή επέβαλαν κυρώσεις κατά της Gazprom, αν και είναι εργοστάσιο της Siemens. Θα σας πω γιατί το έκανε ο Καναδάς. Επειδή παράγει ο ίδιος πετρέλαιο και φυσικό αέριο και σχεδιάζει να αναπτυχθεί στην ευρωπαϊκή αγορά». 

* πληροφορίες RIA NOVOSTI


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail