Ειδικός εξήγησε γιατί η Δύση δε θα δοκιμάσει νέα όπλα στην Ουκρανία

ΑΡ Ρhοtο / Εvgeniy Μalοletka
Freepen.gr - Οι δυτικοί κατασκευαστές όπλων δε θα δοκιμάσουν τις τελευταίες τους εξελίξεις στην Ουκρανία λόγω του κινδύνου να καταλήξουν ως τρόπαια στη Ρωσία, όπου θα μελετηθούν και στη συνέχεια θα χάσουν τη συνάφειά τους, δήλωσε στο RIA Novosti την Τετάρτη ο Ρώσος στρατιωτικός ειδικός Alexei Leonkov.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov δήλωσε ότι η χώρα του έχει γίνει «πεδίο δοκιμών» και κάλεσε τους δυτικούς κατασκευαστές όπλων να δοκιμάσουν τα νέα τους προϊόντα στο πεδίο της μάχης κατά της Ρωσίας.

"Αυτό το είδος ανάπτυξης δε γίνεται μάταια στα γήπεδα εκπαίδευσης με μυστικότητα. Δηλαδή, κανείς δε θα αφαιρέσει αυτό το απόρρητο για να ικανοποιήσει τη λίστα επιθυμιών του (Reznikov), επειδή όλοι καταλαβαίνουν πως τα πολλά υποσχόμενα όπλα πρέπει να είναι πάντα ένα είδος παράγοντας αιφνιδιασμού για τον εχθρό», είπε ο Λεόνκοφ.

"Ό,τι αρχίζουν να δοκιμάζουν στην εμπόλεμη ζώνη είτε θα καταστραφούν είτε θα έρθουν σε εμάς ως τρόπαια και θα μελετηθούν. Και τότε όλη αυτή η μυστικότητα, όλες οι εξελίξεις θα χάσουν την αξία τους", πρόσθεσε.

Ο εμπειρογνώμονας διευκρίνισε ότι οι προμήθειες όπλων που είχε ανακοινώσει προηγουμένως η Δύση δεν είναι καθόλου σε τέτοια κλίμακα και δεν είναι στον ίδιο ρυθμό που είχε υποσχεθεί στην Ουκρανία. Ως εκ τούτου, η ηγεσία της Ουκρανίας βρίσκεται «στα όρια της απόγνωσης» και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αποκτήσει περισσότερα όπλα. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail