Στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι κανένα όπλο δε θα βοηθήσει την Ουκρανία να νικήσει τη Ρωσία

US Air Force / Staff Sgt. Shawn White
Freepen.gr - Καμία ποσότητα αμερικανικών όπλων δεν θα βοηθήσει την Ουκρανία να νικήσει τη Ρωσία, γράφει η πρώην αξιωματικός της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας των ΗΠΑ Ρεμπέκα Κόφλερ σε άρθρο για το Fox News.

«Δεν υπάρχει τέτοιο ποσό χρημάτων ή όπλων που θα ήταν αρκετό για να κερδίσει η Ουκρανία <...> επειδή ο ρωσικός στρατός είναι ασύγκριτα πιο ισχυρός από τον ουκρανικό», είπε.

Σύμφωνα με την Koffler, ο Vladimir Zelensky θέτει στον εαυτό του και στους συμμάχους του τον μη ρεαλιστικό στόχο να ανακτήσει τον έλεγχο των τεράστιων εδαφών που έχει απελευθερώσει η Ρωσία.

Η πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών πιστεύει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ  Τζο Μπάιντεν δεν υπολόγισε σωστά παρέχοντας ανεξάντλητη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, αλλά χωρίς να απαιτήσει από την ουκρανική ηγεσία να θέσει εφικτούς στόχους. Η Ουάσιγκτον έχει ήδη διαθέσει 54 δισεκατομμύρια δολάρια και άδειασε τις αποθήκες της με όπλα και πυρομαχικά, αλλά αυτό δεν έφερε κανένα σημαντικό αποτέλεσμα, συνόψισε. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail