Η Ρωσία θα βάλει πια στο τραπέζι Ζαπορόζιε, Χερσώνα και Χάρκοβο εάν ξεκινήσουν συνομιλίες

φωτο: Εcοnοmist.com
Freepen.gr - Οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σχετικά με την επέκταση των γεωγραφικών στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία σηματοδοτούν ότι η Ρωσία, εάν πραγματοποιήσει συνομιλίες με το Κίεβο, θα επιμείνει όχι μόνο στην αναγνώριση του καθεστώτος της Κριμαίας και της ανεξαρτησίας των δημοκρατιών του Ντονμπάς, αλλά και σε άλλες περιοχές, δήλωσε στο TASS την Τετάρτη ο αναπληρωτής διευθυντής του think tank του Ινστιτούτου Χωρών της ΚΑΚ, Βλαντιμίρ Ζαρίχιν.

«Σίγουρα, τα λόγια του υπουργού [σχετικά με την επέκταση των γεωγραφικών στόχων της ειδικής επιχείρησης] σημαίνουν πως οι συνομιλίες με το Κίεβο δε θα αφορούν μόνο το έδαφος της Κριμαίας, τις δημοκρατίες του Ντονμπάς. Το γεγονός ότι Ρώσοι ηγέτες διορίζονται στα εδάφη που καταλαμβάνει οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας δείχνει πως έτσι θα γίνει», είπε. Ο Ζαρίχιν είπε ότι οι περιοχές θα μπορούσαν να είναι οι περιοχές Ζαπορόζιε, Χερσώνα και Χάρκοβο.

«Με βάση το γεγονός ότι ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται εκεί», είπε.

Ο αναλυτής τόνισε πως δεν υπάρχουν ακόμη ρωσικά στρατεύματα στις περιοχές της Οδησσού και του Νικολάγιεφ, επομένως είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα για αυτές τις περιοχές.

"Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών δεν υποδηλώνουν ότι οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης θα επιδιωχθούν στην ουκρανική πρωτεύουσα, Κίεβο. Δεν υπάρχουν ακόμη άλλες πηγές πληροφοριών εκτός από εικασίες", είπε.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail