Η Gazprom ανέστειλε τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη λόγω εργασιών επισκευής

Την 1η Ιουλίου, η Gazprom ανακοίνωσε ότι σταματά την παροχή φυσικού αερίου στην Ευρώπη λόγω προγραμματισμένων επισκευών στον αγωγό Nord Stream. Εκπρόσωπος της Nord Stream AG είπε ότι και οι δύο γραμμές του αγωγού θα σταματήσουν για τακτική συντήρηση. Η παροχή φυσικού αερίου θα μειωθεί από τις 11 έως τις 21 Ιουλίου. Όλοι οι εταίροι του Nord Stream είχαν προειδοποιηθεί εκ των προτέρων.

Οι παραδόσεις του Nord Stream θα μειωθούν στα μέσα Ιουλίου, καθώς η εταιρεία φέρεται να αντιμετώπισε προβλήματα με τις μονάδες συμπιεστή αερίου. Απαιτείται επισκευή ή αντικατάσταση των μονάδων, οι οποίες κατασκευάζονται στον Καναδά και η επιστροφή μετά την επισκευή στο Μόντρεαλ περιπλέκεται από τις καναδικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ειδικότερα, θα ελεγχθεί η λειτουργία των μηχανικών εξαρτημάτων και των συστημάτων αυτοματισμού.

Η εταιρεία είπε ότι από αυτή την άποψη, ο ημερήσιος όγκος των προμηθειών έχει μειωθεί στα 100 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Με τη σειρά της, η Γερμανία είπε πως η Gazprom έθεσε εκτός λειτουργίας τον αγωγό για πολιτικούς λόγους. Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε ότι οι εργασίες επισκευής στον αγωγό, που επηρεάζουν τον όγκο της άντλησης, δεν επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από τη Siemens Energy μέχρι το φθινόπωρο.

Η προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Nord Stream έρχεται εν μέσω απότομης μείωσης των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Ο ίδιος ο αγωγός λειτουργεί επί του παρόντος μόνο στο 40% της χωρητικότητάς του και η Ρωσία αρνείται να αυξήσει την προσφορά του.

Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ είπε επίσης πως η Ρωσία διακόπτει τις προμήθειες φυσικού αερίου και έτσι χειραγωγεί τις τιμές του φυσικού αερίου στην αγορά για να αυξήσει τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και να προκαλέσει κοινωνική φθορά.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, θεώρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση υπεύθυνη για τη μείωση των προμηθειών φυσικού αερίου. Τόνισε πως από τεχνολογική άποψη, η μηχανολογική υποδομή αυτού του αγωγού υποφέρει λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail