Η Γερμανία προειδοποιεί για το ρωσικό αέριο - Στον ορίζοντα διακοπές ρεύματος

11082974 / pixabay
Η πλήρης αναστολή των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία είναι μια πιθανότητα, προειδοποίησε το Σάββατο ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων της Γερμανίας.

Σε συνέντευξή του στον όμιλο εφημερίδων Funke, ο Klaus Muller επανέλαβε την έκκλησή του προς τους ανθρώπους να μειώσουν την κατανάλωσή τους και εξέφρασε φόβους ότι το επερχόμενο κλείσιμο συντήρησης του αγωγού Nord Stream 1, μιας βασικής αρτηρίας αερίου, «θα μετατραπεί σε μεγαλύτερη λειτουργία πολιτικής συντήρησης».

Ο Muller είπε ότι «αν, κατά τη διάρκεια της συντήρησης, η ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία μειωθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για πολιτικούς λόγους, πρέπει να μιλήσουμε πιο σοβαρά για εξοικονόμηση».

Ενώ η διατήρηση της ροής ενέργειας προς τα νοικοκυριά αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, ο αξιωματούχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διακοπής ρεύματος.

«Τα ιδιωτικά νοικοκυριά έχουν ειδική προστασία – όπως για παράδειγμα τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία. Εάν υπάρχει δελτίο, πρέπει πρώτα να μειώσουμε την κατανάλωση στον βιομηχανικό τομέα», φέρεται να είπε ο Muller.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail