Κίεβο: Εάν προκύψει τέτοια ανάγκη, θα χτυπήσουμε τη γέφυρα της Κριμαίας την κατάλληλη στιγμή!

Ένα τρένο περνά μέσα από τη γέφυρα της Κριμαίας. - Sputnik / Vitaly Timkiv
Η Ουκρανία εξακολουθεί να έχει σχέδια να χτυπήσει τη μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης που συνδέει την Κριμαία με την περιφέρεια Κρασνοντάρ της Ρωσίας, δήλωσε ο Alexey Arestovich, κορυφαίος βοηθός του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.

Την Παρασκευή, ανακοινώθηκαν ανησυχητικές αναφορές για μεγάλα νέφη καπνού που προέρχονταν από μια περιοχή κοντά στη γέφυρα της Κριμαίας, γνωστή και ως Γέφυρα Κερτς. Αλλά οι αρχές της Κριμαίας δήλωσαν αργότερα ότι δεν υπήρχε λόγος πανικού, εξηγώντας ότι η ρωσική αστυνομία πραγματοποιούσε ασκήσεις κοντά σε ένα από τα τμήματα της κατασκευής μήκους 19 χιλιομέτρων.

Όταν ρωτήθηκε για αυτές τις ασκήσεις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τον ακτιβιστή Mark Feygin στο YouTube, ο Arestovich είπε ότι οι αρχές «δικαίως προετοιμάζονταν».

«Κανείς δεν είναι συναισθηματικός. Εάν προκύψει τέτοια ανάγκη, θα χτυπήσουμε τη γέφυρα της Κριμαίας, την κατάλληλη στιγμή», είπε.

Ωστόσο, ο βοηθός του προέδρου αναγνώρισε ότι τα όπλα που κατέχει αυτή τη στιγμή ο ουκρανικός στρατός είναι «τεχνικά ανίκανα» να φτάσουν στη στρατηγική γέφυρα.

Αρκετοί Ουκρανοί αξιωματούχοι και στρατιωτικοί διοικητές έχουν προειδοποιήσει τους τελευταίους τέσσερις μήνες ότι η υποδομή πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να γίνει στόχος των δυνάμεων του Κιέβου. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail