Η Κίνα υπενθύμισε σε ΗΠΑ και Δύση τη δυσάρεστη αλήθεια για τους G20

Η G20 δεν είναι μια ένωση κρατών έτοιμων να ακούσουν τη Δύση, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, γράφει η κινεζική έκδοση των Global Times, οι οποίοι απηχούν τις απόψεις του Πεκίνου.

«Η G20 δεν είναι αποκλειστική λέσχη της Δύσης και δεν είναι μια πλατφόρμα που ανήκει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η G20 περιλαμβάνει πολλές αναπτυσσόμενες χώρες που δε χορεύουν στο ρυθμό της Ουάσιγκτον», φέρεται να υποστηρίζει ο Yang Xu  ανώτερος ερευνητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το άρθρο τονίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις φαντασιώσεις να μετατρέψουν τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G20 που πραγματοποιείται στην Ινδονησία σε αντιρωσική και αντικινεζική πλατφόρμα, όπως έκαναν με την G7.

«Οι αναπτυσσόμενες χώρες της G20 ενδιαφέρονται να συζητήσουν θέματα όπως η οικονομική αστάθεια και η επισιτιστική κρίση, αντί να προσπαθούν να διχάσουν τον κόσμο δημιουργώντας νέες γεωπολιτικές συγκρούσεις», δήλωσαν οι συντάκτες του άρθρου, Cheng Qingqing και Wang Henyi.

Ο Liu Xiang, ερευνητής στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, πρόσθεσε σε ένα σχόλιο ότι οι προθέσεις των δυτικών χωρών να καταστρέψουν τη Μόσχα μέσω οικονομικών κυρώσεων θα βλάψουν μόνο τους εαυτούς τους.

Η υπουργική σύνοδος της G20 ξεκίνησε χθες στο Μπαλί και ολοκληρώνεται σήμερα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail