Αμερικανός γερουσιαστής: «θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να κλείσει η πώληση των F-16 στην Τουρκία»

Freepen.gr - Ο Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο οποίος επέστρεψε από μια επίσκεψη στην Τουρκία το Σαββατοκύριακο, δήλωσε πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να κλείσει την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα, ανέφερε το The Hill.

Ο Γκράχαμ, ένας Ρεπουμπλικανός από τη Νότια Καρολίνα, είπε σε ένα νήμα στο Twitter την Κυριακή ότι είχε ένα «παραγωγικό ταξίδι» στη χώρα.

«Ενώ είχαμε μια προβληματική σχέση κατά καιρούς, είναι επιτακτική ανάγκη η Τουρκία και οι ΗΠΑ να λάβουν μέτρα για να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο εθνών μας», έγραψε ο γερουσιαστής στο Twitter.

«Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να υποστηρίξω την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να πουλήσει F-16 στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία», πρόσθεσε ο Γκράχαμ στο νήμα των αναρτήσεων.

«Αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη, στα χέρια των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ, θα δημιουργήσουν μια αίσθηση σταθερότητας και θα προσφέρουν στον τουρκικό στρατό ικανότητα που είναι σίγουρα προς τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας της Αμερικής».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail