Οι μισοί Γερμανοί φοβούνται ότι θα παγώσουν το χειμώνα!

Οι μισοί Γερμανοί πολίτες λένε ότι φοβούνται την έλλειψη θέρμανσης τον ερχόμενο χειμώνα λόγω της μειωμένης παροχής ρωσικού φυσικού αερίου και του αυξανόμενου πληθωρισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε την Κυριακή η Bild, επικαλούμενη τα αποτελέσματα έρευνας του Ινστιτούτου Νέων Κοινωνικών Απαντήσεων (INSA).

Η δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι το 75% των ερωτηθέντων βλέπει τις πρόσφατες αυξήσεις των τιμών ως βαρύ φορτίο, ενώ το 50% δήλωσε ότι αισθάνεται πως οι οικονομικές συνθήκες επιδεινώνονται. Τον Ιούνιο, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη έφτασε στο 8,6%, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από την εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος πριν από δύο δεκαετίες.

Μια ξεχωριστή έρευνα που διεξήχθη από το Γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο (IW) αποκάλυψε ότι περισσότεροι από 20 εκατομμύρια Γερμανοί αισθάνονται ότι απειλούνται από την ενεργειακή φτώχεια. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσίευσε η Die Welt την Κυριακή δείχνουν πως το Μάιο, το ένα τέταρτο του γερμανικού πληθυσμού έπρεπε να ξοδέψει πάνω από το 10% του καθαρού εισοδήματος των νοικοκυριών του σε ενέργεια.

«Ο κίνδυνος της ενεργειακής φτώχειας έχει αυξηθεί πάρα πολύ», δήλωσε ο Ralph Henger, οικονομολόγος για τη στεγαστική πολιτική στο IW. «Οι καλπάζουσες τιμές της ενέργειας ασκούν αυξανόμενη οικονομική πίεση στα ιδιωτικά νοικοκυριά».

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Δικτύων Klaus Mueller προέτρεψε τους ιδιοκτήτες σπιτιών και διαμερισμάτων να ελέγξουν και να προσαρμόσουν τους λέβητες αερίου και τα καλοριφέρ τους για να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους.

Η έκκληση έρχεται εν μέσω δραστικών μειώσεων των ρωσικών προμηθειών φυσικού αερίου στη χώρα μέσω του αγωγού Nord Stream λόγω τεχνικών ζητημάτων που προκύπτουν από τις δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail