Ρωσικά κέρδη, Ουκρανικές απώλειες και Λευκορώσοι μαχητές στο Donbass

Freepen.gr - Το βόρειο τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ [DPR] παραμένει το πιο καυτό πεδίο μάχης στην Ουκρανία. Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας πλησιάζουν αργά την περιοχή Σλαβιάνσκ - Κραματόρσκ σε μια προσπάθεια να περικυκλώσουν τις εκεί ουκρανικές δυνάμεις.

Εν μέσω σκληρών συγκρούσεων, η ρωσική πίεση στις ουκρανικές δυνάμεις στο Σλαβιάνσκ από το βορρά αυξάνεται.

Μετά από παρατεταμένες συγκρούσεις, στρατιωτικοί αξιωματούχοι της DPR δήλωσαν τον πλήρη έλεγχο του χωριού Bogorodichnoe που βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού Seversky Donets δυτικά του Svyatogorsk. Οι ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν επίσης από τις θέσεις τους στην παραθεριστική περιοχή των Μπλε Λιμνών, στην περιοχή Κράσνι Λίμαν.

Στα ανατολικά, δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας σημείωσαν νέες νίκες στις γραμμές του μετώπου Bakhmut-Soledar-Seversk. Τα χωριά Τρίπολη και Βλαντιμίροβκα τέθηκαν υπό τον έλεγχό τους. Τα πρόσφατα κέρδη επιτρέπουν στις κοινές δυνάμεις να αναπτύξουν την προέλασή τους προς το Soledar και το Bakhmut και να διακόψουν τις ουκρανικές επικοινωνίες μεταξύ των δύο πόλεων.

Οι συμμαχικές δυνάμεις συνεχίζουν να αναπτύσσουν την επίθεσή τους προς το Seversk από την περιοχή Lisichansk. Ρωσικοί πύραυλοι και πυροβολικό καταστέλλουν τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τα υψώματα γύρω από την πόλη και σε δασικές περιοχές.

Εν τω μεταξύ, στο Lisichansk, φέρεται να ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις καθαρισμού στην πόλη και τα γύρω χωριά.

Πρόσφατα, μια ομάδα σαμποτάζ από το τάγμα εθνικιστών της Λευκορωσίας Volat που προετοίμαζε τρομοκρατικές επιθέσεις στην πόλη συνελήφθη από τη Λαϊκή Πολιτοφυλακή της LPR κοντά στη Volcheyarovka. Μερικοί από τους Λευκορώσους μαχητές σκοτώθηκαν και άλλοι κρατήθηκαν όμηροι. Στους Ναζί μαχητές, που διέπραξαν εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων των αλλοδαπών, δεν χορηγείται το καθεστώς των αιχμαλώτων πολέμου και δεν υπόκεινται σε ανταλλαγή.

Σύμφωνα με τον βοηθό του Υπουργού Εσωτερικών της LPR, η ομάδα σαμποτάζ που συνελήφθη κοντά στη Volcheyarovka συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος στη Λευκορωσία. Από το 2014, το τάγμα Βολάτ εμπλεκόταν σε λαθρεμπόριο όπλων. Μετέφεραν στρατιωτικό εξοπλισμό από την Ουκρανία στην Πολωνία και τη Λευκορωσία όπου ετοιμάστηκε πραξικόπημα.

Το τάγμα Volat είναι μέρος του Συντάγματος Kalinovsky, ενός στρατιωτικού σχηματισμού που δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους. Περιλαμβάνει Λευκορώσους μαχητές που εγκατέλειψαν τη χώρα το 2020, όταν πραγματοποιήθηκαν μαζικές διαδηλώσεις εκεί, καθώς και μαχητές που πολεμούν στην Ουκρανία από το 2014. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν μέλη της τακτικής ομάδας "Λευκορωσία", που συμμετείχαν στις μάχες στην Donbass το 2014 ως μέρος του Δεξιού Τομέα.

Η στρατιωτική διοίκηση του ναζιστικού σχηματισμού της Λευκορωσίας εδρεύει στο Κίεβο. Το σύνταγμα χρηματοδοτείται από την Πολωνία, τη Βρετανία, τις χώρες της Βαλτικής, τη Ρουμανία και ακόμη και τη Γερμανία.

Μέχρι σήμερα, περίπου το 40% του Συντάγματος Kalinovsky έχει καταστραφεί, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή του τάγματος Volat. Η εξάλειψη του Λευκορώσου εθνικιστή Ivan Marchuk με το διακριτικό κλήσης Brest στην περιοχή Lisichansk ανακοινώθηκε από τις αρχές της LPR στις 6 Ιουλίου. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε και από εκπροσώπους του ένοπλου σχηματισμού.

* απόδοση από southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail