Corriere della Sera: Η Γερμανία μπλοκάρει τη βοήθεια πολλών δισ. δολαρίων στο Κίεβο από την ΕΕ

Dusan_Cvetanovic / 9pixabay
Η Γερμανία καθυστερεί τη χορήγηση της βοήθειας της ΕΕ στην Ουκρανία ύψους εννέα δισεκατομμυρίων ευρώ λόγω διαφωνίας σχετικά με την πηγή χρηματοδότησης, γράφει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, η απόφαση για το επόμενο πακέτο βοήθειας ελήφθη στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου. Ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ αντιτάχθηκε στη χορηγία του Κιέβου σε βάρος του κοινού ευρωπαϊκού χρέους. 

Προς το παρόν, ενέκρινε μόνο ένα δισεκατομμύριο δόση, η οποία θα πάει στο Κίεβο πριν από τα τέλη Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, ο χρόνος κυλά, το Κίεβο λέει ότι χρειάζεται 5 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα σε προγράμματα διάσωσης και υπάρχει η εικασία πως η Ουκρανία θα αθετήσει την αποπληρωμή του εξωτερικού χρέους των 900 εκατομμυρίων ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Ο συγγραφέας του άρθρου σημείωσε ότι μια τέτοια συμπεριφορά του Βερολίνου νευριάζει σοβαρά τις αρχές του Κιέβου. Επιπλέον, η Ουκρανία φέρεται να υποπτεύεται τη Γερμανία πως προτίθεται να παραβιάσει τις αντιρωσικές κυρώσεις προκειμένου να αποκαταστήσει τον εφοδιασμό φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail