Ρωσικός δάκτυλος πίσω από τις αποκαλύψεις διαφθοράς κυβερνήσεων της Ευρώπης;

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει κυριολεκτικά ένα τσουνάμι αποκαλύψεων σκανδάλων, που κάποιος πιο προσεκτικός παρατηρητής μπορεί να δει ότι οι χώρες που επιλέγονται μόνον τυχαίες δεν είναι. Όλες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν συμβάλει είτε στην αντιρωσική προπαγάνδα είτε στον εξοπλισμό και την χρηματοδότηση της Ουκρανίας. 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Η πιο κραυγαλέα, αυτή του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, δεν ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Το προηγούμενο διάστημα ΜΜΕ της χώρας είχαν φροντίσει να ανεβάσουν το αντικυβερνητικό κλίμα υπενθυμίζοντας τα 4 σκάνδαλα (κυρίως των κορωνοπάρτι) και έτσι η υπόθεση διορισμού εν γνώση του πρωθυπουργού προσώπου που είχε σε εξέλιξη δικαστική διερεύνηση ήρθε ως το κερασάκι στην τούρτα. 

Και σε άλλα κράτη όμως φαίνεται ότι γίνεται κάτι αντίστοιχο. Για παράδειγμα η Εσθονία, όπου εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση η Υπουργός Παιδείας. Προφανώς εκεί βρίσκονται ακόμα στο πρώτο επίπεδο. 

Εκτιμώ πως υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο κάτι αντίστοιχο να γίνεται και στη χώρα μας με τον Άδωνη Γεωργιάδη. Το ζήτημα του turkaegean αλλά και το ακόμα χειρότερο η απονομή της Ελληνική υπηκοότητας και η βράβευση ενός υπηκόου του ψευδοκράτους της υπό κατοχής βόρεια Κύπρου, μπορεί ακόμα να μην έχει οδηγήσει σε παραίτηση (στην Ελλάδα οι υπουργοί καθόσον τσίπα δεν υπάρχει δεν παραιτούνται αλλά εκδιώκονται) αλλά σίγουρα έχει δημιουργήσει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην κυβέρνηση, όσο και αν τα απολύτως ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσής έχουν φροντίσει να το θάψουν. 

Και σε άλλες χώρες έχουν γίνει αντίστοιχες αποκαλύψεις μόλις τις τελευταίες 15-20 μέρες. Αν και κανείς από εμάς δεν ασχολήθηκε γιατί δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο συνδετικό στοιχείο.
Σήμερα βλέπουμε ότι στο στόχαστρο έχει μπει ο Πρόεδρος Μακρόν και δεκάδες βουλευτές του στη Γαλλία με το σκάνδαλο uber. 

Μετά από όλα αυτά το ερώτημα που τίθεται είναι: Τα περιστατικά αυτά είναι άσχετα μεταξύ τους; Ναι είναι η σαφής απάντηση. Το σχετικό όμως που έχουν είναι ο συγκεκριμένος χρόνος που λαμβάνουν αυτά, δλδ το σήμερα και κυρίως ότι "ξαφνικά" μερίδα του τύπου αποφασίζει την "ανοίξει το στόμα" της και να προκαλέσει δημόσιο σάλο. 

Η θεωρία λέει ότι, για να δεις εάν υπάρχει ενορχήστρωση πρέπει να κοιτάξεις το αποτέλεσμα και κυρίως ποιος μπορεί να αποκομίσει άμεσα ή έμμεσα οφέλη. 

Επειδή το μοναδικό κοινό στοιχείο είναι η αντιρωσική πολιτική θα έλεγα ότι πλέον είναι πολύ πιθανόν ο Ρώσος να έβγαλε από τα συρτάρια των μυστικών υπηρεσιών τα βαριά του χαρτιά. Στην περίπτωση αυτή θα δούμε σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες είτε πολιτικές εξελίξεις είτε το χάος των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων αλλά και την ταυτόχρονη βίαιη καταστολή. Θα έλεγα ότι μπορεί ξαφνικά από το Σεπτέμβρη η Ε.Ε. να βρεθεί "ξαφνικά" σε έναν νέο Μάη του 68... 

Y.Γ. Η φωτογραφία που ακολουθεί είναι από την ταινία RED SPARROW. Η ιστορία των RED SPARROW είναι ΑΛΗΘΙΝΗ. Τα κορίτσια αυτά εκπαιδεύθηκαν από την Σοβιετική Ένωση προκειμένου να διεισδύσουν στα ανώτερα πολιτικά και θρησκευτικά στρώματα με σκοπό την άντληση πληροφοριών και τον έλεγχο των ηγεσιών των δυτικών χωρών. Κανείς δεν ξέρει εάν το sparrow program τερματίσθηκε με το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης ή απλά άλλαξε όνομα και τόπο εκπαίδευσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail