Η Βρετανία ξεκίνησε μεγάλο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για τον Ουκρανικό Στρατό

Freepen.gr - Η πρώτη ομάδα Ουκρανών στρατιωτών που συμμετέχουν σε ένα νέο μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της βρετανικής κυβέρνησης στις 9 Ιουλίου. Στο πλαίσιο του προγράμματος, έως και 10.000 Ουκρανοί θα εκπαιδευτούν σε βρετανικά στρατόπεδα στο τις επόμενες 120 ημέρες.

Ο καθορισμένος αριθμός εκπαιδευόμενων δεν περιλαμβάνει ομάδες Ουκρανών ανδρών πυροβολικού που έχουν ήδη εκπαιδευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για αρκετό καιρό.

Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας ανακοίνωσε: «Χρησιμοποιώντας την παγκόσμιας κλάσης τεχνογνωσία του βρετανικού στρατού θα βοηθήσουμε την Ουκρανία να ανοικοδομήσει τις δυνάμεις της και να κλιμακώσει την αντίστασή της καθώς υπερασπίζεται την κυριαρχία της χώρας τους και το δικαίωμά της να επιλέγει το μέλλον της».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασίζεται στο βασικό μάθημα του Βρετανικού Στρατού και περιλαμβάνει χειρισμό όπλων, πρώτες βοήθειες στη μάχη, κρυφή κίνηση, καμουφλάζ, πλοήγηση, βασικές τακτικές, νόμους πολέμου κ.λπ.

 
Περίπου 1.050 Βρετανοί στρατιώτες αποστέλλονται για την έναρξη του προγράμματος, το οποίο θα λάβει χώρα σε τέσσερις άγνωστες τοποθεσίες του Υπουργείου Άμυνας στα βορειοδυτικά, νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά του Ηνωμένου Βασιλείου. Κάθε μάθημα θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες και σύμφωνα με πληροφορίες θα διεξάγεται από στρατιωτικό προσωπικό της 11ης Ταξιαρχίας Βοήθειας Δυνάμεων Ασφαλείας.

Οι Ουκρανοί είναι σε μεγάλο βαθμό εθελοντές χωρίς καμία στρατιωτική εκπαίδευση, γεγονός που υποδηλώνει έντονα την αυξανόμενη ανησυχία για το ποσοστό των απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Το φιλόδοξο πρόγραμμα βαπτίζεται ως η επόμενη φάση στην στήριξη του Λονδίνου προς την Ουκρανία. Οι προσπάθειες της Βρετανίας κλιμακώνουν τον πόλεμο με αντιπροσώπους της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail