Η ΕΕ αποφασίζει να μειώσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία, γράφει το Bloomberg

Dusan_Cvetanovic / pixabay
Freepen.gr - Λόγω σοβαρών προβλημάτων στην οικονομία, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στείλει ένα δισεκατομμύριο ευρώ για να βοηθήσει την Ουκρανία αντί για τα εννέα που είχαν προγραμματιστεί, γράφει το Bloomberg.

Η τεράστια βοήθεια προς την Ουκρανία που υποσχέθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση τον Μάιο φαίνεται να παραμερίζεται καθώς το μπλοκ αντιμετωπίζει την προοπτική σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Το άρθρο υπενθυμίζει ότι σχεδόν πριν από δύο μήνες, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρότεινε να σταλούν εννέα δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία ως δάνεια έκτακτης ανάγκης. Μέχρι στιγμής, το μπλοκ έχει καταφέρει να συμφωνήσει μόνο σε μια αρχική δόση που καλύπτει το ένα ένατο αυτού του ποσού.

Οι οικονομικές συνέπειες της ουκρανικής κρίσης βαρύνουν τις χώρες της ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους αρχίζουν να ανησυχούν για τον κίνδυνο αποδυνάμωσης της λαϊκής υποστήριξης προς το Κίεβο τους επόμενους μήνες, ειδικά εάν οι ενεργειακοί πόροι γίνουν πιο σπάνιοι και ακριβοί, σημειώνει το δημοσίευμα. 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail