Το αδύναμο σημείο της ρωσικής άμυνας στο Ντονμπάς

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Ντένις Πουσίλιν ανακοίνωσε τον επιχειρησιακό έλεγχο της πόλης Σεβερσκ. Αυτό σημαίνει ότι οι ουκρανικές θέσεις στην πόλη δέχονται στοχευμένα πυρά από τις δυνάμεις που προελαύνουν. Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας διεκδίκησαν νωρίτερα τον έλεγχο των χωριών Verkhnekamenskoye και το 6ο Σύνταγμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ εκκαθάρισε το χωριό Stryapovka. Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στα περίχωρα της πόλης. Οι ουκρανικές μονάδες αναγκάζονται να υποχωρήσουν καθώς οι θέσεις τους στην πόλη βρίσκονται στα πεδινά. Στα βορειοανατολικά του Seversk, οι μάχες διεξάγονται μεταξύ των χωριών Grigorovka και Serebryanka χωρίς καμία προέλαση από καμία από τις εμπόλεμες πλευρές τις τελευταίες ημέρες.

Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της LPR ανακοίνωσε επίσημα τον έλεγχο των χωριών Stryapovka και Novaya Kamenka κοντά στην πόλη Soledar. Οι μονάδες της LRR έχουν αποκτήσει βάση 2,5 km από το Soledar και συνεχίζουν να αναπτύσσουν την επίθεσή τους μαζί με τις συμμαχικές δυνάμεις. Τα ρωσικά στρατεύματα εισέρχονται στο Soledar από βορειοανατολική κατεύθυνση. Συμπλοκές σημειώνονται στις δασικές εκτάσεις στα περίχωρα. Οι μονάδες του Κιέβου κρατούν άμυνα στις κατοικημένες περιοχές της πόλης. Ο ουκρανικός στρατός [AFU] μποδίζει την επίθεση με συνεχείς βομβαρδισμούς. Πηγές από την πρώτη γραμμή αναφέρουν τη χρήση απαγορευμένων ναρκών PFM-1 πυρομαχικών διασποράς γνωστών και ως νάρκες Lepestok από την ουκρανική πλευρά προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην πρώτη γραμμή του Ντόνετσκ, μονάδες της DPR ανέλαβαν τον έλεγχο του χωριού Kamenka. Η προέλαση επέτρεψε στις δυνάμεις της DPR να πλησιάσουν την ομάδα της AFU στην Avdeevka από τα βορειοανατολικά και να βομβαρδίσουν τις οχυρωμένες θέσεις τους όχι μόνο από πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας. Οι δυνάμεις υπό τη Ρωσία αναμένεται να παρακάμψουν σταδιακά την Avdeevka προς τα βόρεια και να κόψουν τον αυτοκινητόδρομο Orlovka-Avdeevka.

Εν τω μεταξύ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συνεχίζουν τις προσπάθειές τους να επιτεθούν στον ρωσικό στρατό στο ρωσικό έδαφος.

Στις 15 Ιουλίου, ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής Μπριάνσκ ανέφερε βομβαρδισμό από την Ουκρανία νωρίς το πρωί. Βομβαρδισμοί πυροβολικού πραγματοποιήθηκαν από το έδαφος της Ουκρανίας και είχαν στόχο το παραμεθόριο χωριό Νεκισλίτσα. Αποτέλεσμα του βομβαρδισμού ήταν να υποστεί ζημιά ένα ηλεκτρικό καλώδιο. Η Ρωσία απέφυγε τις ατυχίες.

Την προηγούμενη μέρα, ουκρανικά drones παραβίασαν τον εναέριο χώρο της περιοχής Bryansk πολλές φορές στις 14 Ιουλίου. Τα UAV έπληξαν ένα συνοριακό σταθμό στο χωριό Chernozemny, καθώς και ένα βενζινάδικο στο χωριό Novye Yurkovichi στην περιοχή Klimovsky. Κανείς δεν τραυματίστηκε.

Στη ρωσική περιοχή Belgorod, ο ουκρανικός στρατός χτύπησε έναν πολιτικό στόχο. Στις 14 Ιουλίου, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός έπεσε από ένα τετρακόπτερο στο κτίριο της βιβλιοθήκης στο Grayvoron. Η επίθεση δεν είχε θύματα.

Εν μέσω των συνεχιζόμενων στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, ο ρωσικός στρατός δεν έχει ακόμη βελτιώσει την ασφάλειά του στις περιοχές κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία.

* πληροφορίες southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail