Η Πολωνία έτοιμη να μεταφέρει διακόσια εκσυγχρονισμένα τανκς στην Ουκρανία

Freepen.gr - Η Πολωνία είναι έτοιμη να μεταφέρει περισσότερα από διακόσια άρματα μάχης στην Ουκρανία. Αυτό αναφέρει το πρακτορείο Visegrad 24 στον λογαριασμό του στο Twitter με αναφορά σε στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες.

Όπως διευκρινίστηκε, μιλάμε για το PT-91 Twardy, το οποίο είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του σοβιετικού κύριου τανκ T-72M1. Συνολικά, το Κίεβο μπορεί να λάβει 232 οχήματα μάχης αυτού του μοντέλου από τη Βαρσοβία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι παραδόσεις μπορούν να γίνουν αφού η ίδια η Πολωνία παραλάβει άλλη μια παρτίδα αρμάτων μάχης Abrams M1A2 που παραγγέλθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα, σημειώνει το Visegrad 24, η Βαρσοβία έχει ήδη στείλει περίπου 240 εκσυγχρονισμένα T-72 στην ουκρανική πλευρά.

Το Μάιο, αναφέρθηκε ότι τα άρματα μάχης T-72M1 που έστειλε η Πολωνία στην Ουκρανία χρησιμοποιούσαν ξεπερασμένα πυρομαχικά. Τα T-72M1 είναι εξοπλισμένα με σκοπευτικό που περιορίζει τη χρήση τανκς στο σκοτάδι.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail