Αντώναρος: Ας μην κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε με την Τουρκία

Καλή η ελπίδα στη ζωή γενικά. Και στην πολιτική ειδικότερα. Αλλά να ελπίζεις ότι ο απειλητικός και διεκδικητικός γείτονας θα αλλαξει συμπεριφορά μετά τις επόμενες εκλογές είναι λίγο ...ρομαντικό. Ειδικά όταν ο Ερντογάν επιμένει: "Έλληνες διαβάστε τη συνθήκη της Λωζανης. Τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν".

Πότε θα αντιληφθουν και οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες μας και οι διάφοροι αναλυτες ότι η κλιμάκωση των τουρκικών απαιτήσεων ούτε περιστασιακή είναι ούτε με την. εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση στην Τουρκία σχετίζεται; 

Όποιος έχει παρακολουθήσει την τουρκική πολιτικη απέναντι στη χώρα μας τα τελευταία 40 χρόνια ξέρει:

Πρόκειται για μια ευθεία γραμμή συνεχών προκλήσεων και κλιμακούμενων απαιτήςεων που στόχο έχουν ένα και μοναδικό: Την αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων μας σε όλο τον ευρυτερο χώρο της περιοχής. Και στον αέρα και στην θάλασσα και στη στεριά. 

Ας μην κάνουμε λοιπόν ότι δεν καταλαβαίνουμε. Η ψυχραιμία είναι ασφαλώς καλός σύμβουλος. Αλλά δεν αρκεί. Ειδικά όταν ξεκινάμε από λανθασμένες ερμηνείες της συμπεριφοράς της Τουρκιας. 

Οποιοσδήποτε κερδίσει τις επόμενες εκλογές, την ίδια γραμμή θα ακολουθήσει. Αν δε επικρατήσουν οι λεγόμενοι κεμαλικοι, ας ετοιμαστούμε για τα χειρότρρα. Ο κεμαλικός Ετζεβίτ διέταξε την εισβολή στην Κύπρο -- για να μη ξεχνιόμαστε. Και η γραμμή τους --ιστορικά -- απέναντι στην Ελλάδα είναι διαχρονικά πολύ πιο σκληρή και άκαμπτη.

Ευάγγελος Αντώναρος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail