Γερμανικός ενεργειακός γίγαντας επιδιώκει κρατική διάσωση

Μία από τις μεγαλύτερες εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες παροχής ενέργειας της Γερμανίας, η Uniper, υπέβαλε αίτηση για κρατική υποστήριξη. Η εταιρεία ανέφερε τις οικονομικές δυσκολίες που προκλήθηκαν από την πτώση της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία ως αιτία για την κίνηση.

«Η Uniper έχει πληγεί περισσότερο από τον περιορισμό του ρωσικού αερίου και, ως εκ τούτου, βρίσκεται υπό ακραίες οικονομικές πιέσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της μητρικής εταιρείας την Παρασκευή.

Η δήλωση συνεχίζει λέγοντας ότι, από τα μέσα Ιουνίου, η εταιρεία έχει λάβει μόνο το 40% των συμβατικών ποσοτήτων φυσικού αερίου από τη Ρωσία και έπρεπε να αγοράσει όγκους αντικατάστασης σε «σημαντικά υψηλότερες τιμές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η μητρική εταιρεία Fortum βρίσκεται επί του παρόντος σε συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση για να βρει τρόπους να διαφυλάξει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί λύση. 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail