Η Βραζιλία λέει "Όχι" στην επιβολή πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

gleidiconrodrigues / pixabay
Freepen.gr - Η Βραζιλία δε θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία των χωρών της G7 να θέσουν όρια στην τιμή αγοράς για την εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου, δήλωσε στο RIA Novosti το υπουργείο Εξωτερικών.

«Επειδή η Βραζιλία δεν είναι μέρος της G7, δεν ακολουθεί τις εσωτερικές της αποφάσεις», ανέφερε το υπουργείο σε γραπτή απάντηση στο αίτημα του οργανισμού.

Οι ηγέτες των κρατών της G7 (Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία και Ιαπωνία) στη σύνοδο κορυφής στις 26-28 Ιουνίου ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να μειώσουν την εξάρτηση από την ενέργεια από τη Ρωσία και συμφώνησαν προσωρινά να αρχίσουν να περιορίζουν τις τιμές για τη Ρωσία. πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ χαρακτήρισε τα σχέδια της Δύσης να επιβάλει ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου ένα άλλο στοιχείο ψυχολογικού πολέμου. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail