Στην Κίνα βλέπουν ότι οι Ευρώπαιοι διακρίνουν πια την παγίδα των κυρώσεων των ΗΠΑ

RIA Novosti / Ramil Sitdikov
Freepen.gr - Μετά την επιδείνωση της κρίσης στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες προτρέπουν ενεργά την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει πολυάριθμες αντιρωσικές κυρώσεις, ενώ υφίστανται λιγότερη ζημιά από αυτές από τους ευρωπαίους εταίρους, γράφει η κινεζική έκδοση των Global Times.

«Καθώς εντείνεται η πίεση των κυρώσεων, η Ουάσιγκτον, η οποία εξαρτάται λιγότερο από την ενέργεια και το εμπόριο με τη Ρωσία παρά η Ευρώπη, υφίσταται λιγότερη ζημιά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία συνδέεται στενά με τη Μόσχα στον βιομηχανικό και ενεργειακό τομέα, αντιμετωπίζει σοβαρές συνέπειες που επηρεάζουν την παραγωγή και ζωή απλών ανθρώπων», είπε ο δημοσιογράφος Siqi Cao.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Renmin της Κίνας, Yiwei Wang, δήλωσε με τη σειρά του ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη αρχίσει να αναρωτιέται αν «ξεγελάστηκε» από τις Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλοντας όλο και πιο πολλά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας.

«Το νέο έβδομο πακέτο κυρώσεων της ΕΕ μπορεί να αποδειχθεί σε μεγάλο βαθμό συμβολικό, καθώς τα μέλη της δεν μπορούν να συμφωνήσουν σε πολλά θέματα», δήλωσε ο Χονγκιάνγκ Κούι, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Κινεζικού Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών.

Οι ειδικοί τόνισαν ότι η Ευρώπη αρχίζει ολοένα και περισσότερο να συνειδητοποιεί πως θα υποστεί ακόμη μεγαλύτερη ζημιά εάν συνεχίσει να ακολουθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και να αυστηροποιεί τις αντιρωσικές κυρώσεις. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail