Η παγκόσμια οικονομία των 100 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα γράφημα

VISUAL CAPITALISM
Freepen.gr - Η υπέρβαση του ορόφου των 100 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι ένα νέο ορόσημο για την παγκόσμια οικονομική παραγωγή.

Ο Avery Koop του Visual Capitalist έχει καλύψει αυτό το θέμα στο παρελθόν όταν το παγκόσμιο ΑΕΠ ήταν 88 τρισεκατομμύρια δολάρια (2020) και στη συνέχεια 94 τρισεκατομμύρια δολάρια (2021), και τώρα σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, το ΔΝΤ αναμένει ότι η παγκόσμια οικονομία θα φτάσει σχεδόν τα 104 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ονομαστική αξία αξία μέχρι το τέλος του 2022.

Αν και η ανάπτυξη συνεχίζει να κινείται ανοδικά, η ανάκαμψη που αναμενόταν στη μετά την πανδημία περίοδο φαίνεται τεταμένη. Λόγω των πρόσφατων συγκρούσεων, των σημείων συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα και του επακόλουθου πληθωρισμού, οι παγκόσμιες οικονομικές προβλέψεις αναθεωρούνται προς τα κάτω.

Η παγκόσμια ετήσια αύξηση του ΑΕΠ για το 2022 προβλεπόταν αρχικά να είναι 4,4% από τον Ιανουάριο, αλλά έκτοτε αυτό έχει προσαρμοστεί στο 3,6%.

Σημείωση: Αυτά  τα στοιχεία  από το ΔΝΤ αντιπροσωπεύουν τις πιο πρόσφατες ονομαστικές προβλέψεις για το τέλος του έτους από τον Απρίλιο του 2022. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ)  είναι ένας γενικός δείκτης της οικονομικής δραστηριότητας σε μια χώρα. Μετρά τη συνολική αξία της οικονομικής παραγωγής —αγαθών και υπηρεσιών— που παράγονται μέσα σε ένα δεδομένο χρονικό πλαίσιο τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να είναι ο οικονομικός ηγέτης παγκοσμίως, με ΑΕΠ  25,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων —που αποτελούν σχεδόν το ένα τέταρτο της παγκόσμιας οικονομίας. Η Κίνα ακολουθεί πολύ πίσω στα  19,9 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail