Η Δανία θα αρχίσει να κατεδαφίζει τμήματα γκέτο μεταναστών

12019 / pixabay
Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι «παράλληλες κοινωνίες»

Η Δανία πρόκειται να αρχίσει να κατεδαφίζει τμήματα γκέτο μεταναστών και να μετακινεί ανθρώπους αλλού σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στις «παράλληλες κοινωνίες» που έχουν οδηγήσει σε υψηλή εγκληματικότητα και κοινωνική εξάρθρωση.
Paul Joseph Watson - summit.news / Παρουσίαση Freepen.gr
Οι περιοχές που στοχεύει η πολιτική είναι συγκεκριμένα όπου υπάρχουν δημογραφικές συγκεντρώσεις ατόμων με μη δυτικό υπόβαθρο που είναι πιο επιρρεπή στην εγκληματικότητα και την ανεργία.
«Οι περιοχές στέγασης πρέπει να έχουν περισσότερους από 1.000 κατοίκους, εκ των οποίων πάνω από το 50 τοις εκατό έχουν μη δυτική εθνικότητα ή κληρονομιά και να πληρούν δύο από τα τέσσερα κριτήρια που αφορούν το ποσοστό των κατοίκων που είναι άνεργοι και δεν ακολουθούν εκπαίδευση, έχουν ποινικές καταδίκες που αφορούν όπλα ή ναρκωτικά, έχουν χαμηλό εισόδημα και, τέλος, έχουν βασική σχολική εκπαίδευση ή λιγότερο», αναφέρει το Sputnik.
Η πολιτική ονομάστηκε «τεράστιο πείραμα στέγασης» και θα περιλαμβάνει αναγκαστικές εξώσεις σε μια προσπάθεια δημιουργίας περισσότερων μικτών πληθυσμών, εξαλείφοντας τα γκέτο όπου συγκεντρώνονται μη ενσωματωμένοι μετανάστες και αρνούνται να αφομοιωθούν.
Στο Gellerupparken, περισσότερα από 1.000 σπίτια έχουν σημανθεί για κατεδάφιση, με 5.000 κατοίκους να έχουν ήδη μετακομίσει.
Το σχέδιο αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κίνησης για να διασφαλιστεί πως οι περιοχές της χώρας κατοικούνται από όχι περισσότερο από το 30 τοις εκατό των ανθρώπων με μη δυτικό υπόβαθρο.

Παρά τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να υποστηρίξουν ότι η πολιτική θα δημιουργήσει «εθνοτικές διακρίσεις», κατά τη διάρκεια των επόμενων 10 ετών θα διασφαλίσει ότι τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού που ζει σε συγκεκριμένες περιοχές έχει δυτικό εθνικό υπόβαθρο.
Οι πολίτες εκτός της ΕΕ, της EEA [European Economic Area] ή της Ελβετίας θα στερηθούν επίσης δημοτική στεγαστική υποστήριξη, όπως και σε όσους έχουν ποινικό μητρώο.
Ακολουθώντας την ίδια πολιτική, η σκανδιναβική χώρα ήταν ήδη σε θέση να μειώσει τα γκέτο μεταναστών από 22 το 2018 σε 15 από πέρυσι.
Όπως τονίσαμε πέρυσι, το καθαρό κόστος της μη δυτικής μετανάστευσης στη Δανία, μετά την αφαίρεση των φορολογικών εισφορών, αποκαλύφθηκε ότι είναι σχεδόν 5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Ίσως η δανική κυβέρνηση εφάρμοσε τη μεταναστευτική πολιτική αφού διάβασε μια μελέτη του 2019 από ακαδημαϊκούς από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, η οποία διαπίστωσε πως η διαφορετικότητα δεν είναι πλεονέκτημα.
Η μελέτη προσπάθησε να απαντήσει εάν «η συνεχιζόμενη μετανάστευση και η αντίστοιχη αυξανόμενη εθνοτική ποικιλομορφία» είχαν θετικό αντίκτυπο στη συνοχή της κοινότητας.
Οι ερευνητές βρήκαν το αντίθετο.
Μελετώντας την υπάρχουσα βιβλιογραφία και πραγματοποιώντας επίσης μια μετα-ανάλυση 1.001 εκτιμήσεων από 87 μελέτες, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα: «Βρίσκουμε μια στατιστικά σημαντική αρνητική σχέση μεταξύ της εθνικής ποικιλομορφίας και της κοινωνικής εμπιστοσύνης σε όλες τις μελέτες».
Ο Έρικ Κάουφμαν, καθηγητής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Birkbeck του Λονδίνου, έγραψε επίσης στο Twitter σχετικά με τη μελέτη, σχολιάζοντας: «Η υψηλότερη ποικιλομορφία * συνδέεται* σημαντικά με χαμηλότερη εμπιστοσύνη στις κοινότητες, ακόμη και όταν ελέγχεται η στέρηση».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail