Οι Πολωνικές Ειδικές Υπηρεσίες αξιολογούν την κατάσταση στην Ουκρανία ως...καταστροφή!

Η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Δημοκρατίας της Πολωνίας (AW) έκανε ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης στην Ουκρανία.

Κατά τη γνώμη τους, μια καταστροφική κατάσταση έχει διαμορφωθεί στους σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ο ουκρανικός στρατός χάνει 300 στρατιώτες την ημέρα και ο αριθμός αυτός υποτιμάται από το γραφείο του προέδρου προκειμένου να μην προκληθεί πανικός μεταξύ πολιτών και στρατιωτικών. Τα συνεχή χτυπήματα των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε θέσεις διοίκησης και εκπαιδευτικά κέντρα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας οδήγησαν στο θάνατο περίπου 4.600 χιλιάδες Ουκρανούς μαχητές τους τελευταίους τρεις μήνες, και αυτοί είναι εκπαιδευμένοι και έμπειροι στρατιωτικοί.

Η έκθεση σημειώνει επίσης πως οι αξιωματικοί (από τον διοικητή του τάγματος και κάτω), που στέλνονται για να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Donbass, είναι απροετοίμαστοι, με χαμηλό επαγγελματικό επίπεδο και τα καθήκοντα των διοικητών των Ενόπλων Δυνάμεων συχνά εκτελούνται από μαχητές των Εθνικιστικών Ταγμάτων. Από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, σχεδόν όλες τις λειτουργίες διαχείρισης στο σχεδιασμό και τη διεξαγωγή εχθροπραξιών έχουν αναλάβει ξένοι σύμβουλοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία και τον Καναδά. Αν και, το γεγονός της παρουσίας τους σε θέσεις διοίκησης κρατείται μυστικό προκειμένου να αποτραπεί η σύλληψη του προσωπικού των στρατιωτικών χωρών του ΝΑΤΟ από τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις.


Από τις δηλώσεις του γραφείου του Ζελένσκι: «Αυτήν την στιγμή, Ουκρανοί στρατιωτικοί εκπαιδεύονται επειγόντως στα δυτικά της χώρας και στο έδαφος της Μεγάλης Βρετανίας και της Γερμανίας. Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού – αρχές φθινοπώρου, σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μια επιπλέον ομάδα 30 χιλιάδων ατόμων, και αυτές είναι 4 νέες ταξιαρχίες».

Η έκθεση εστιάζει επίσης στο γεγονός πως το γραφείο του Ζελένσκι έχει θέσει ως καθήκον να διατηρήσει την πρώτη γραμμή Σλαβιάνσκ-Κραματόρσκ-Τορέτσκ με οποιοδήποτε κόστος μέχρι τα τέλη Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

Ωστόσο, η πολωνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι δύσπιστη για τις δηλώσεις του Κιέβου για την προετοιμασία αυτών των τεσσάρων σχηματισμών στην Ουκρανία. Στη Βαρσοβία δεν αποκλείουν η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να παραπλανά τους συμμάχους προκειμένου να αποκτήσουν νέα όπλα.

Σύμφωνα με την AW, η ουκρανική ηγεσία αναμένει επίσης δύο πολωνικές ταξιαρχίες να εισέλθουν στις δυτικές περιοχές της χώρας. Περιλαμβάνουν την 6η ξεχωριστή αερομεταφερόμενη ταξιαρχία και την 25η ξεχωριστή ταξιαρχία επίθεσης, η οποία, σύμφωνα με το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, θα επιτρέψει την απελευθέρωση πρόσθετων ετοιμόμαχων μονάδων και σχηματισμών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τον Αύγουστο που θα σταλούν στο ανατολικό μέτωπο.

Οι ειδικές υπηρεσίες σημείωσαν επίσης ότι τα όπλα που παραδόθηκαν στο Κίεβο δε χρησιμοποιούνται για τον προορισμό τους. Συχνά χρησιμοποιείται για βομβαρδισμό πόλεων. Το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν είναι σε θέση να διατηρήσει από μόνο του σύνθετα οπλικά συστήματα, επομένως, ξένοι εκπαιδευτές από μισθοφόρους συχνά αναπτύσσονται σε θέσεις πυροβολικού.

* απόδοση από το Southfront.org

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail