Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι έκαναν διάσωση στην καρδιά του Αιγαίου - Θα τους απαντήσει κανείς;

Σε μια ύποπτη από όλες τις απόψεις ανακοίνωση προχώρησε η τουρκική ακτοφυλακή στις 30-6-2022 η οποία είχε περάσει για αρκετές ημέρες απαρατήρητη (την εντοπίσαμε σήμερα στο militaire.gr) σύμφωνα με την οποία ελικόπτερο και σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφτασαν στην καρδιά του Αιγαίου.

Η ανακοίνωση [https://www.sg.gov.tr/izmir-aciklarinda-1-sahsin-tibbi-tahliyesi-gerceklestirilmistir-30-6-22] τιτλοφορείται: «Πραγματοποιήθηκε ιατρική εκκένωση 1 ατόμου στα ανοιχτά της Σμύρνης», δηλαδή οι Κυκλάδες είναι τα ανοικτά της Σμυρνής και συνεχίζει:

Στις 29 Ιουνίου 2022, στις 19.55, παραλήφθηκε άμεσα η πληροφορία ότι απαιτείται ιατρική εκκένωση ενός ατόμου με την υποψία καρδιακής προσβολής στο αλιευτικό σκάφος που βρισκόταν 75 ναυτικά μίλια από τη στεριά στα δυτικά σύνορα της τουρκικής θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης στη ζώνη στα ανοιχτά της περιφέρειας Σεφεριχισάρ της επαρχίας Σμύρνης. Εστάλησαν ελικόπτερο και 1 σκάφος της ακτοφυλακής.

Ο πολίτης μας απομακρύνθηκε από το πλοίο με το εντεταλμένο ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκε στις 21.10 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο İzmir Ege ζωντανός και έχοντας τις αισθήσεις του. 

Το όλο περιστατικό είναι πολύ πιθανό να είναι κατασκευασμένο καθώς οι Τούρκοι είναι μάστορες σε τέτοιες...κατασκευές, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί μια επίσημη ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής.

Τα 75 ναυτικά μίλια αντιστοιχούν σε 138,9 χλμ. - Στο χάρτη της Google χαράξαμε ενδεικτικά μια ευθεία 138,1 χλμ δυτικά από το Σεφεριχισάρ

Όσο για το βίντεο [https://www.sg.gov.tr/izmir-aciklarinda-1-sahsin-tibbi-tahliyesi-gerceklestirilmistir-30-6-22], που κανείς δε γνωρίζει την πραγματική τοποθεσία λήψης του, φαίνεται πως ο... "ασθενής" είναι παληκάρι και σε πολύ καλή κατάσταση παρά την...καρδιακή προσβολή που υπέστη.

Σε κάθε περίπτωση οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως έφτασαν στη μέση του Αιγαίου ανενόχλητοι, οπότε η απάντηση των ελληνικών αρμόδιων φορέων είναι αναγκαία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail