Το Πεντάγωνο παρέχει στο Κίεβο πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ παρέχει ένα επιπλέον πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 820 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων δύο συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας εδάφους-αέρος, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τοντ Μπρέισελ.

Αυτό ανεβάζει τη συνολική βοήθεια ασφαλείας των ΗΠΑ που παρέχεται στην Ουκρανία σε περίπου 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια από την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας στα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι νέες παραδόσεις θα περιλαμβάνουν πυρομαχικά για συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS), δύο εθνικά προηγμένα συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος (NASAMS), έως και 150.000 φυσίγγια πυρομαχικών πυροβολικού των 155 mm και τέσσερα επιπλέον ραντάρ αντιπυροβολικού.

Ο Μπρέισελ τόνισε ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να εργάζεται με τους συμμάχους της « για να παράσχει στην Ουκρανία δυνατότητες για να ανταποκριθεί στις εξελισσόμενες απαιτήσεις της στο πεδίο της μάχης».

«Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Άμυνας αναγνωρίζει τη συνεργασία της Νορβηγίας για να καταστεί δυνατή η ιστορική παροχή από τις Ηνωμένες Πολιτείες σύγχρονων συστημάτων αεράμυνας που θα βοηθήσουν την Ουκρανία να αμυνθεί στις βάναυσες αεροπορικές επιθέσεις της Ρωσίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky απάντησε στις τελευταίες στρατιωτικές προμήθειες, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στις ΗΠΑ και προσωπικά στον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για το πακέτο το οποίο, τόνισε, «περιλαμβάνει επίσης πολύ ισχυρά συστήματα NASAMS».

« Πρόκειται για ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα που θα ενισχύσει σημαντικά την αεράμυνα μας. Δουλέψαμε σκληρά για μια τέτοια προμήθεια», είπε ο Ουκρανός ηγέτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail